Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

1405 kilo kläder för en socialt hållbar stad

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 13 januari, 2020

Under december genomförde vi tillsammans med Atrium Ljungberg kampanjen Återwin-win, till förmån för Göteborgs Stadsmission. Genom att samla in kläder och prylar har vi tillsammans bidragit till ett lite mer hållbart samhälle.

Stadsmissionen second hand öppnade pop up-butik i en av våra lokaler i Lindholmen Science Park där de både samlade in gåvor och sålde nygamla favoriter. Totalt fick vi tillsammans in hela 1405 kilo kläder och prylar. Även om vi inte nådde vårt mål, 5 ton, är det ändå en gedigen mängd som nu kan göra skillnad för många göteborgare i utsatthet.

Gåvorna gör skillnad på flera sätt. I Stadsmissionens butiker och på insamlingscentralen pågår arbetsträning för människor på väg tillbaka till arbetslivet, hanteringen och försäljningen av gåvorna ger alltså möjligheter till arbetsträning och praktik. När varan är såld går överskottet till vårt sociala arbete för göteborgare i utsatthet. Och sist men inte minst: genom att bidra till återbruk minskar vi miljöavtrycket.

Vi på Älvstranden Utveckling ser positivt på denna typ av samarbeten då vi som arbetar med hållbar stadsutveckling och fastighetsförvaltning, där social hållbarhet spelar en stor och viktig roll, vill kunna bidra på flera olika sätt. Därför vill vi rikta ett stort tack till Göteborgs Stadsmission och Atrium Ljungberg för ett fint samarbete, och till alla er som lämnade gåvor eller hittade ett nytt plagg att älska i pop up-butiken. Tack!

This site is registered on wpml.org as a development site.