Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Alan Plattus blir gästprofessor knuten till forskningsprogrammet Fusion Point Gothenburg

Aktuellt Publicerad 19 december, 2017

Alan Plattus från Yale School of Architecture medverkar nu i december för första gången inom forskningsprogrammet Fusion Point Gothenburg i sin nya roll som gästprofessor på Chalmers Tekniska Högskola.

Fusion Point Gothenburg är ett forskningsprogram som ska stärka mötet mellan forskning och praktik inom arkitektur och stadsbyggande. Projektet drivs i samarbete mellan Älvstranden Utveckling AB och Chalmers tekniska högskola, samt Yale School of Architecture som en extern samarbetspartner. Samarbetet med Yale som är ett av världens främsta universitet inom arkitektur och stadsbyggnad startade i våras och med tiden så har deras intresse för utvecklingen i Göteborg bara ökat. Den stadsutveckling som pågår i Göteborg är ur flera perspektiv högintressant i ett internationellt perspektiv. Nu har det därmed beslutats att Alan Plattus som har en professur inom urban design och stadsbyggnadsfrågor blir gästprofessor på Chalmers i Göteborg.

Under Alans första besök i Göteborg i sin roll som ny gästprofessor inom Arkitektur och urbanism, 17-21 december, kommer han att göra stadsturer (på bild ovan; Alan Plattus i mitten på studiebesök i Konserthuset 18/12 tillsammans med t.v. Carl Mossfeldt, Yale World Fellow och t.h. Claes Caldenby, professor på Chalmers), träffa forskare på Chalmers och även medverka på en workshop i samband med ett styrgruppsmöte för Fusion Point Gothenburg. Flertalet aktörer från staden, exempelvis från stadsledningskontoret, miljökontoret och kommunala bolag kommer att medverka. Eftersom fokuset i forskningsprojektet ligger på att utveckla en unik metod för stadsutveckling där kunskap är nyckeln i de olika beslutsprocesser stadens offentliga institutioner står inför, är styrgruppsmötet med Alan och aktörer från staden ett viktigt led i förankringen av forskningsprogrammet.

Vill du veta mer om Fusion Point Gothenburg så kontakta:
Fredrik Nilsson, Chef för Forskning i praktiken, Älvstranden Utveckling
Tel: 031-368 96 06 / 0728-56 64 99
Email: fredrik.nilsson@alvstranden.goteborg.se

Fakta
Fusion Point Gothenburg drivs av en arbetsgrupp som består av Fredrik Nilsson, arkitekt och professor i arkitekturteori vid Chalmers samt chef för forskning i praktiken vid Älvstranden Utveckling; Lars Marcus, professor i stadsbyggnad vid Chalmers; Carl Mossfeldt, Yale World Fellow och tidigare VD för Tällberg Foundation samt Åsa Swan, chef för urban planering vid Älvstranden Utveckling AB. Projektets första fas är treårigt och finansieras av Älvstranden Utveckling med en nuvarande budget på 9 miljoner kronor.

This site is registered on wpml.org as a development site.