Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvrummet viktigt för Göteborgs unga invånare

Aktuellt Publicerad 16 januari, 2020

Älvrummet summerar två år på ny adress och konstaterar att både återvändare och nya besökare hittar till platsen. 2019 hade Älvrummet totalt 330 bokade grupper, en tredjedel av dessa var unga invånare.

Efter två år på Lindholmen är Älvrummet väl etablerat i de nya lokalerna som bjuder in till både spontana och planerade besök. Dagligen uppskattas 25 000 personer röra sig på Lindholmen och många av dem besöker Visitor Center där Älvrummet ligger. En stor del av Älvrummets besökare är därför personer som passar på att göra ett spontant stopp när de ändå befinner sig i lokalen. Parallellt välkomnar Älvrummet dagligen grupper som har bokat sitt besök i förväg, totalt besökte 330 bokade grupper Älvrummet under 2019. Av dessa var nästan en tredjedel under 25 år från både Göteborg och närliggande kommuner. Fem procent kom från andra kommuner i Sverige och utländska grupper stod för 13 procent, eller 42 bokningar.

– Det är de unga som är framtiden och som ska leva och verka i den här staden, säger Sara Carlsson som jobbar i Älvrummet. Kan vi inte locka och intressera dem, vilka är det då vi bygger för?

Det som främst diskuteras bland Älvrummets besökare är hur mycket det byggs och att det sker överallt.

– Många inser vidden av hur omfattande förändringar Göteborg står inför först när de besöker Älvrummet, säger Sara. Ofta har besökarna viss kunskap, men inte all. En del projekt kommer att vara färdiga till Göteborgs 400-årsjubileum 2021 men flertalet områden kommer fortsätta att utvecklas.

Under året har frågor om Göteborgs stadslinbana dominerat. Det finns även ett stort intresse för Hisingsbron som håller på att byggas och beräknas stå färdig 2021. Masthuggskajen och Karltornet är andra projekt som får stor uppmärksamhet.

Om Älvrummet
Älvrummet är ett besökscentrum för allmänheten om den stadsutveckling som planeras och pågår i centrala Göteborg och det som kallas Älvstaden. Älvrummet öppnade 2008 och ligger sedan två år på Lindholmen. Som besökare kan du ta del av föreläsningar, evenemang, guidade visningar, utställningar av förslag och planer samt information om den pågående stadsutvecklingen i Göteborgs innerstad. Älvrummet fungerar även som en naturlig arena för debatter i stadsutvecklingsfrågor. Modellen över centrala Göteborg mitt i lokalen visar staden nu och i framtiden.

Göteborgs Stad står bakom Älvrummet och det är Älvstranden Utveckling som ansvarar för att driva det.

Besök Älvrummets webbplats

This site is registered on wpml.org as a development site.