Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden på Almedalen

Aktuellt Publicerad 9 maj, 2016

Älvstranden Utveckling kommer att vara med på Almedalen 2016. Vi är en del av den Västsvenska Arenan som är flera aktörer från Västsveriges samlade närvaro under Almedalsveckan.

Vårt uppdrag är bland annat att samverka med andra parter på Arenan för att lyfta viktiga regionala frågor till en nationell politisk nivå, säger Lena Andersson vd för Älvstranden Utveckling. Detta för vi genom att medverka i fyra seminarier: Minskad boendesegregation genom ökat bostadsbyggande, Så får vi fram bostäder till alla, och ElectriCity – en tur på testarenan för framtidens hållbara kollektivtrafik och Social hållbarhet – hur får vi det att hända på riktigt?

Älvstranden driver tillsammans med våra samarbetspartner i Älvstaden några av Göteborgs största bostadssatsningar de kommande åren.

− Frihamnen är ju ett gigantiskt projekt som kommer rymma 15 000 boende och lika många arbetsplatser när det är färdigt, säger Lena Andersson. Och vårt arbete med att hitta metoder för socialt blandat boende följs med stort intresse från i princip hela landet. Naturligtvis är detta något som vi kommer lyfta fram under Almedalsveckan.

 

I uppdraget från kommunstyrelsen ligger också att kraftsamla kring de mest aktuella frågorna i påverkansarbetet.

− Detta är också något som vi kommer göra genom vår medverkan. Minskad segregation och ökat bostadsbyggande är nationella frågor, vi kan både visa hur vi arbetar men också ta lärdom och intryck av andra, säger Lena Andersson.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.