Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling AB har fått en ny VD

Pressmeddelanden Publicerad 28 juni, 2013

Lena Andersson Älvstranden Utveckling

Det kommunala bolagets styrelse beslöt idag att ge den utlysta tjänsten till Lena Andersson.
– Många kvalificerade har sökt, men efter ett noggrant rekryteringsarbete är vi övertygade om att vi hittat rätt person, säger ordföranden Owe Nilsson (s).

Lena Andersson är arkitekt och arbetar sedan ett antal år som chef för projekt- och markutveckling på HSB Göteborg. Det har inneburit strategiska fastighetsaffärer, men också detaljplanearbete med tydligt fokus på en lyhörd dialog – som i fallet med den uppmärksammade och lyckade samrådsprocessen kring Nya Hovås-projektet.

– Under mina år på HSB har det av förklarliga skäl mest handlat om bostäder, men jag har ett brett perspektiv på stadsutveckling och ser detta som ett naturligt steg med stora möjligheter.

Älvstranden Utveckling AB fick nyligen ett nytt ägardirektiv och ska bland annat ”bidra till helhetssyn, god samverkan och ett effektivt samarbete med stadens planerande nämnder och olika externa intressenter i syfte att skapa en hållbar stadsutveckling.”
Här fungerar Vision Älvstaden – som kommunfullmäktige antog i höstas – som en viktig vägledning.

– Det är ett otroligt inspirerande och tydligt dokument för stadens centrala delar, säger Lena Andersson. Det känns som om politikerna nu sätter ner foten på allvar när det gäller hur framtidens Göteborg ska byggas och att man ser Älvstranden Utveckling som en viktig del i den processen.

Den nyutnämnda VD:n beskriver sig själv som resultatinriktad med tydligt fokus på uppsatta mål.

– Älvstranden Utveckling har en fantastisk kompetens. Bolaget är ett av stadens vassaste verktyg för stadsbyggnad och jag är glad och stolt över att få chansen att leda verksamheten under kommande år.

Lena Andersson tillträder som VD för Älvstranden Utveckling AB den 1 november.

För mer information, kontakta:
Owe Nilsson (s), ordförande, tel. 070-564 10 21
Magnus Nylander (m), vice ordförande, tel. 0707-74 42 15

Älvstranden Utveckling är ett helägt kommunalt bolag med uppgift att leda och driva arbetet med utvecklingen av Norra och Södra Älvstranden. Koncernens fastighetsbestånd per 2009-12-31 består av ca 70 byggnader med sammanlagt ca 350 000 kvm uthyrningsbar yta. Älvstranden Utveckling ska medverka till en mångsidig sammansättning av bostäder, arbetsplatser och rekreationsmöjligheter där det ekologiska, sociala och ekonomiska dimensionerna ska vara vägledande. Gå in på www.alvstranden.com för mer information.

Älvstranden Utveckling AB har fått en ny VD

This site is registered on wpml.org as a development site.