Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling fortsätter leverera bostäder

Pressmeddelanden Publicerad 20 februari, 2019

Under 2018 färdigställdes 580 bostäder i områden Älvstranden Utveckling arbetat med. Det motsvarar drygt en femtedel av den totala nyproduktionen av bostäder i Göteborg. Vid årets slut var det 2 477 bostäder i produktion i Älvstrandens områden, en tredjedel av samtliga pågående byggen av flerbostadshus i Göteborg.

Under 2018 har Älvstranden Utveckling fortsatt planeringen av hållbar stad i enlighet med bolagets uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden. Fokus har legat mycket på planeringen av Masthuggskajen, Skeppsbron och Frihamnen. Men även på produktion av bostäder på Lindholmen, i Örgryte Torp, Västra Eriksberg och Kvillebäcken.

— Under mandatperioden har vi bidragit med 3 000 nya bostäder i Göteborg och det ligger många bostäder i startgroparna, inte minst i Masthuggskajen, säger Mattias Jonsson, (S), avgående styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

Stora delar av Älvstranden Utvecklings fastighetsinnehav ligger på Lindholmen. Under året startade Geely bygget av sitt europeiska innovationscenter vid Pumpgatan på Lindholmen. Inte långt från centret växer Karlastaden med Nordens högsta byggnad, Karlatornet, samtidigt som Lindholmshamnen växer med nya bostäder, kontor och restauranger.

— Lindholmen är det mest attraktiva området i landet, det är dit blickarna riktas och där är vi med och utvecklar, säger Mattias Jonsson, (S).

Hållbar stadsutveckling
Älvstranden Utvecklings kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling och uppdraget är att förverkliga Vision Älvstaden. I arbetet med att leverera hållbar stad, samarbetar bolaget med Göteborgs Stad, universitet och näringsliv. Forskningssamarbetet med Chalmers och Yale – Fusion Point – har under året tagit ytterligare kliv framåt mot vad som ska resultera i än bättre stadsutveckling. Arbetet med planeringen av Masthuggskajen har prisats under året och är sedan i november Sverige och världens enda hållbarhetscertifierade stadsutvecklingsprocess enligt CityLab.

— Vi har ordning och reda i bolaget och god ekonomi, en förutsättning för att kunna attrahera rätt personal och fortsätta att leverera hållbar stad, säger Lena Andersson, VD för Älvstranden Utveckling.

Resultat 2018
Styrelsen för Älvstranden Utveckling fattade beslut om förra årets resultat på styrelsemötet 8 februari.

Koncernen redovisar för helåret 2018 en omsättning på 375,2 (355,5) mnkr med ett resultat efter finansiella poster på 156,6 (-105,7) mnkr. Soliditeten uppgick till 25,6%.

Älvstranden Utvecklings årsredovisning 2018

Kontaktpersoner:

Mattias Jonsson, styrelseordförande (S)
mattias.jonsson@riksdagen.se, 0705-464449

Lena Andersson, VD
lena.andersson@alvstranden.goteborg.se, 031-368 96 85

Manne Fridell, bolagskommunikatör
manne.fridell@alvstranden.goteborg.se, 0736-660840

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.