Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling säljer mark på Lindholmen till Eklandia

Pressmeddelanden Publicerad 24 oktober, 2014

Älvstranden Utveckling AB säljer fastigheten Lindholmen 30:5, Göteborg till Eklandia Fastighets AB. Marken är belägen på Lindholmen och innefattar en kontorsbyggrätt om ca 11 000 m2. Här kommer Eklandia uppföra ett stort modernt kontorshus med stark hållbarhetsprofil. Byggstart är planerad till första halvåret 2015.

Lena Andersson, VD för Älvstranden Utveckling klargör:

– Försäljningen av fastigheten ligger helt i linje med Älvstranden Utvecklings strategi att avyttra fastigheter som inte klassats som strategiska för bolaget och Göteborgs stad. Inkomsten från försäljningen kommer vi att investera i arbetet med att förverkliga vision Älvstaden, där vi ska bygga en tät, blandad, hållbar och inkluderande stad.

– Eklandia är en långsiktig fastighetsägare med en klart uttalad ambition att vara en dominerande aktör i Göteborgs stadsutveckling. Genom förvärvet stärker vi vår position på Lindholmen och fortsätter att fylla på vår projektutvecklingsportfölj. Vi känner av en ökad efterfrågan och stark attraktionskraft för området driven av att visionen med Lindholmen Science Park som ett nav för verksamheter inom teknik, innovation och akademin nu förverkligats, säger Cecilia Fasth, VD för Eklandia Fastighets AB.

Fakta om Lindholmen Science Park:
Lindholmen Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media & Design. I en unik och neutral utvecklingsmiljö har forskare, projektledare, företagsledare, fordonsspecialister, EU-experter, studenter, kreatörer, konstnärer, specialister, entreprenörer och politiker samverkat under snart 15 år. 

För mer information kontakta:

Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling
Tel: 031- 368 96 85
E-post: lena.andersson@alvstranden.goteborg.se

Cecilia Fasth, VD Eklandia Fastighets AB
Tel: 031-744 09 90
E-post: cecilia.fasth@eklandia.se

Älvstranden Utveckling AB är ett helägt kommunalt bolag som tillsammans med andra ska forma Göteborg till en hållbar, attraktiv och dynamisk stad – öppen för världen. Vi arbetar långsiktigt enligt Vision Älvstadens målsättning att möta vattnet, hela staden och stärka den regionala kärnan. Vi ska medverka till att Frihamnen, Norra Masthugget och Skeppsbron fylls med boende, kontor, handel, mötesplatser och allt annat som karaktäriserar en levande och inkluderande stad.

This site is registered on wpml.org as a development site.