Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling uppmärksammar elbusslinje genom överraskningskonsert med Seinabo Sey

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 22 september, 2015

Det unika samarbetet ElectriCity har resulterat i Göteborgs första moderna elbusslinje. Älvstranden Utveckling är en av aktörerna i projektet, och dessutom en av medskaparna av Silent Bus Sessions – kampanjen där några av Sveriges hetaste artister framför sina låtar inför ovetande resenärer på de tysta bussarna. Nu släpps musikvideor från Seinabo Sey.

– Att få vara en del av ett sådant här innovativt projekt är väldigt kul. Innovation är dessutom ett av vårt bolags ledord, säger Marika Ogrelius. Kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

 

Se musikvideor här: https://www.youtube.com/channel/UCMFyuCnYH0GoVArgOYJu4Dw/feed

För några veckor sedan överraskades resenärer på den nya elbusslinjen i Göteborg av konserter, samtidigt som musikvideorna spelades in. Idag lanseras kampanjen Silent Bus Sessions, med resultatet av inspelningen med Seinabo Sey. Låtarna är unika versioner av hennes hitlåtar ”Younger” och ”Hard Time”, som framfördes a cappella med hjälp av en kör.
Länk till Playlisten: https://www.youtube.com/playlist?list=PLms0jAVAM8WSFHV-epNemd74kI7xrEEbb

– Jag har längtat efter att få möjlighet att sjunga med mina vänner från Tensta Gospel Choir, så det var väldigt kul att få den möjligheten. Det var en speciell dag. Passagerarna visste ju inte vad som skulle hända och det var lite nervöst vad det skulle bli för reaktioner, berättar Seinabo Sey.

Elbusslinjen, som startade den 15 juni, är ett resultat av samarbetet ElectriCity. Bussarna på den nya linje 55 är betydligt tystare än vanliga bussar och förhoppningen är att kampanjen ska dra ytterligare uppmärksamhet till den elektriska kollektivtrafiksatsningen.

Kampanj för ElectriCity

ElectriCity är ett samarbete mellan 14 partners inom näringsliv, forskning, stad och region. En av parterna är Älvstranden Utveckling, som deltar i projektet utifrån sitt uppdrag runt stadsutvecklingen i Älvstaden. Nya tankar runt mobilitet och hur människor rör sig är avgörande för den framväxande täta och hållbara staden.

-I Älvstadens testarena prövar vi nya lösningar som bidrar till en hållbar och mer attraktiv kollektivtrafik. Med den här kampanjen vill vi skapa uppmärksamhet för just en sådan lösning, den nyaelbusslinjen, säger Marika Ogrelius på Älvstranden Utveckling.

På torsdag fortsätter Silent Bus Sessions, då en ny artist släpper musikvideor.

 

Fakta ElectriCity

ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter.

De tre elbussarna på linjen drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt emissionsfria. Fordonen är utrustade med batterier som snabbladdas vid ändhållplatserna. Ombord har resenärerna tillgång till wifi och möjlighet att ladda mobilen. Hållplatsen vid Teknikgatan på Lindholmen är placerad inomhus.

Förutom de tre helt eldrivna bussarna trafikeras linjen också av ett antal laddhybridbussar som går på el cirka 70 procent av rutten.

Utöver själva bussarna, omfattar samarbetet även att ta fram och testa nya hållplatslösningar, trafikledningssystem, säkerhetskoncept och energiförsörjning.

http://www.goteborgelectricity.se

ElectriCity är ett samarbete mellan 14 partnerorganisationer.

Företagen och organisationerna är: Volvokoncernen, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Energimyndigheten, Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Business Region Göteborg, Göteborg Energi, Keolis, Älvstranden Utveckling, Chalmersfastigheter och Akademiska Hus.

This site is registered on wpml.org as a development site.