Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling välkomnar Volvokoncernen till Lundby

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 8 december, 2015

Volvokoncernens koncentration av verksamheten till Lundby innebär att lastbiltillverkaren blir granne med Älvstaden.

Den utökade etableringen innebär att Älvstaden stärks och i och med det även Göteborgs kärna.

– Vi välkomnar Volvokoncernen till Göteborgs kärna, säger Lena Andersson vd Älvstranden Utveckling.
För Göteborgs Stad innebär detta att vi ligger rätt i vårt visionsarbete där ”stärka kärnan” och ”hela staden” är två av de centrala strategierna.

– Jag är övertygad om att med en så stark aktör i närområdet så kommer det gynna arbetsmarknad och bostadsmarknad men också forskning och innovation. Närheten till Lindholmen Science Park är avgörande i detta. Och redan idag har Göteborgs Stad nära samarbeten med Volvokoncernen genom bland annat ElctriCity.

Kina Wileke är pressansvarig för Volvokoncernen och hon säger att planen är att de successivt ska flytta sitt huvudkontor till Lundby, till mark som bolaget redan idag äger. Detta är en expansion då det redan sitter 5500 medarbetare i Lundby sedan tidigare.

– Vi vill att ledningen och alla anställda kommer närmare varandra, idag sitter vi på olika platser i Göteborg.

Mattias Jonsson är ordförande för Älvstranden Utveckling:

– Volvokoncernen är ett av de viktigaste företagen vi har i Sverige. Att de väljer att satsa på Göteborg stärker oss men också hela regionen. Vi behöver en diversifierad arbetsmarknad och en stark arbetsmarknadsregion – det är helt i linje med Vision Älvstaden att ytterliga stärka kärnan på det sätt som Volvokoncernen nu gör. Jag ser fram emot flera, långsiktiga samarbeten med företaget.

This site is registered on wpml.org as a development site.