Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utvecklings deltagande på fastighetsmässan i Cannes

Aktuellt Publicerad 6 november, 2013

Under en tid har tv-programmet Uppdrag Granskning ställt frågor kring vår och andra aktörers inom Göteborgs Stad medverkan i den internationella fastighetsmässan Mipim i Cannes. Detta kommer att vara ämnet i deras program den 6 november.

Genom beslut i vår styrelse har Älvstranden Utveckling, tillsammans med andra aktörer i Göteborgs Stad, valt att delta i fastighetsmässan. Vårt deltagande har skett genom representanter från styrelse och bolagsledning.

I likhet med andra europeiska städer står Göteborg inför stora utmaningar med utvecklingen av centralt belägna områden där tidigare industri-, hamn- och varvsverksamhet har avvecklats. Älvstranden Utveckling bedömer att det är viktigt att ta del av och lära hur motsvarande stadsutveckling sker i liknande städer. Vid fastighetsmässan finns många städer representerade och stora möjligheter att jämföra och diskutera hur såväl gestaltning, teknik och andra processer kan lösas.

Stadsomvandlingen i Göteborg är en av Europas största. Investeringstakten i bostäder, kontor och infrastruktur kommer att uppgå till 6 miljarder per år. Vi anser att det är viktigt att visa omvärlden vad som planeras i Göteborg och att attrahera investerare till staden. På Norra Älvstranden finns utländska bolag från Danmark, Tyskland och Norge som valt att investera i kontor och handelsfastigheter.

Mer information om Göteborgs Stads deltagande i Mipim finns här.

This site is registered on wpml.org as a development site.