Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utvecklings team för Hållbar Stadsutveckling på plats

Aktuellt Publicerad 16 januari, 2017

Sveriges hållbaraste rekrytering har den kallats, Göteborgs kommunala bolag Älvstranden Utvecklings utannonsering av ett strategiskt team som ska visa vägen mot att bli nationellt ledande inom hållbar stadsutveckling. Tillsättningen är nu klar.

Dels sökte vi en stadsutvecklingschef, en expert på stadsutveckling som har fokus på att leda stadens gemensamma organisation för Älvstaden samt på att driva bolagets huvudprocess: Att utveckla hållbar Älvstad. Dels en visionär och strategisk hållbarhetschef, som ska leda och utveckla bolagets hållbarhetsarbete.

Ulrika Palmblad Gröön har anställts som Stadsutvecklingschef och Christine Olofsson har fått jobbet som Hållbarhetschef.

– Hållbar utveckling är inte en avdelning eller några personer, utan en förutsättning för hela verksamheten och ska finnas med i allt vi gör. Hållbarhetsfrågorna ställer ofta saker på sin spets och då behöver vi kunna kombinera hög kompetens med genomförandekraft och innovation. Med detta team får vi god kraft i det arbetet, säger en nöjd Lena Andersson, VD för Älvstranden Utveckling.

– Målet är att vårt arbete ska ligga i absolut framkant för hållbar stadsutveckling.

 

Ulrika Palmblad Gröön har en lång och bred erfarenhet från både privat och offentlig fastighets- och stadsutveckling. Närmast har hon varit fastighetsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling. Ulrika är en nyckelperson nu när Vision Älvstaden förflyttas in i genomförandefasen. Hennes huvudsakliga uppgift blir att ta arbetet med pågående planering till konkreta byggstarter.

Christine Olofsson kommer närmast ifrån Miljöförvaltningen i Malmö Stad där hon var chef för enheten Hållbar Utveckling. Christines viktigaste uppgift blir att leda och utveckla bolagets hållbarhetsarbete samt samordna utvecklings- och EU-projekt.

This site is registered on wpml.org as a development site.