Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstrandens hyresgäster tecknar gröna avtal

Pressmeddelanden Publicerad 12 maj, 2014

Under våren har flera av Älvstranden Utvecklings hyresgäster tecknat gröna avtal. Älvstranden Utveckling arbetar aktivt med miljöfrågor och en hållbar stadsutveckling med de gröna avtalen som en viktig komponent.

Gröna avtal blir allt vanligare i den svenska fastighetsbranschen. Avtalen innebär att både hyresgäst och hyresvärd tar ett gemensamt ansvar om att minska sin miljöpåverkan genom konkreta åtgärder men också genom samverkan och information. Avtalet beskriver också ansvarsfördelningen mellan hyresgäst och hyresvärd.

– Vi har sedan vi 1998 fastställde vår första miljöpolicy arbetat aktivt med miljöfrågor. Idag är miljöarbetet integrerat i allt vi gör och med de gröna avtalen kan vi underlätta och förbättra våra hyresgästers miljöarbete ända ner på detaljnivå, säger Annica Tisell, uthyrare på Älvstranden Utveckling.

Avtalet kretsar främst kring frågor som handlar om energi, avfall, resor och möbler och inredning. Älvstranden Utveckling kräver till exempel att hyresgästerna enbart köper in sin el från förnybara energikällor. Avtalet grundar sig i råd och riktlinjer från både myndigheter och miljöorganisationer.

Under våren har flera av Älvstranden Utvecklings hyresgäster tecknat gröna avtal. Energieffektiviseringsföretaget PiiGAB var ett av de första att skriva under.

-Det är 2014 nu så vi tycker det vore konstigt att inte teckna ett grönt avtal, säger Alexandra Nash VD på PiiGAB och fortsätter,

– För oss handlar det i praktiken om att vi har grön el, att vi återvinner och arbetar aktivt för
att våra medarbetare ska kunna ta sig till jobbet på andra sätt än med bil.

Hyresgästerna med grönt avtal får även tillgång till det nätverk där både hyresgäster och leverantörer delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar från hållbarhetsarbetet. På utbildningsföretaget Lin Education som nyligen tecknat grönt avtal hos Älvstranden Utveckling ser man flera fördelar med upplägget.

– Samarbeten kan ta idéer och tankar mycket längre än om man arbetar ensam, och eftersom vi i vår affärsidé arbetar med att göra en skillnad som gör en skillnad för elever i skolan vill vi också med det gröna avtalet göra en skillnad för miljön, säger Linda Rosenqvist, projektledare för upphandlingar på Lin Education

För mer info, vänligen kontakta,
 Annica Tisell, uthyrare Älvstranden Utveckling, tel 031-368 96 12

Ladda ner pdf

 

This site is registered on wpml.org as a development site.