Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Anneli Hulthén har sparkat igång bygget av Göteborgs nya saluhall

Pressmeddelanden Publicerad 26 september, 2012

– I en stadsdel präglad av mångfald är saluhallen som mötesplats en otroligt viktig del, säger Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande.

Förra året utlyste Älvstranden Utveckling, tillsammans med Sveriges Arkitekter, en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning. Av de 71 inkomna bidragen utsåg juryn Gustav Appell Arkitektkontors bidrag ”Kviba” till vinnare. Onsdagen den 26 september var det dags att göra den första betonggjutningen av saluhallen. Dagen till ära bjöd Älvstranden Utveckling in alla som varit involverade i projektet samt Anneli Hulthén som fick göra den första gjutningen för att sedan sätta sitt fotavtryck i betongen.

Den nya Saluhallen blir en naturlig mötesplats i den nya stadsdelen Kvillebäcken där 2000 lägenheter byggs. Förhoppningen är att såväl Kvillebäckens invånare som övriga Göteborgare ska hitta hit. Saluhallen planeras stå klar sommaren 2013, samtidigt som de första människorna flyttar in i området.

– Saluhallen ska bli en färgsprakande handelsplats och ambitionen är att en stor del av utbudet ska vara närproducerat eller ekologiskt. Här ska man kunna botanisera bland butiker med goda ostar, korvar, kaffe, kryddor, grönsaker och frukt från hela världen. På andra våningen finns det möjlighet att slå sig ned och äta en bit god mat eller ta en kaffe, säger Shamsi Naeimai, ansvarig för driften av Saluhallen.

Med en yta på ca 1500 kvm kommer saluhallen att kunna rymma ca 12 butiker i entréplan samt restaurang, sushi och café på plan två. Byggnaden kommer att karaktäriseras av öppna ljusa rum och terrasser i söder och öster vilket gör det möjligt att skapa trevliga uteserveringar. Under den varma årstiden kan byggnaden öppnas upp ytterligare för att låta saluhallsverksamheten flyta ut över torget.

För mer information, kontakta:

Johan Ekman, Älvstranden Utveckling,
Tel. 031 – 779 96 10
Mobil. 0706-95 96 10
E-post: johan.ekman@alvstranden.goteborg.se

Om Älvstranden Utveckling
Älvstranden Utveckling är ett helägt kommunalt bolag med uppgift att leda och driva arbetet med utvecklingen av Norra och Södra Älvstranden. Älvstranden Utveckling ska medverka till en mångsidig sammansättning av bostäder, arbetsplatser och rekreationsmöjligheter där det ekologiska, sociala och ekonomiska dimensionerna ska vara vägledande. Koncernens fastighetsbestånd består av sammanlagt ca 400 000 kvm uthyrningsbar yta. 

This site is registered on wpml.org as a development site.