Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

App för resor testas på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 17 februari, 2020

Nu kan företag på Lindholmen ansluta till reseappen LIMA. Det innebär att bolagets anställda får tillgång till allt från kollektivtrafik och cyklar till taxi och elbilar, allt samlat i samma app. LIMA lanseras i pilotform den 19 februari.

Med LIMA ska fler få tillgång till en bra mobilitet utan att behöva ta sin egen bil till och från jobbet, vilket ska minska trängseln på Lindholmen. Dessutom är förhoppningen att satsningen förenklar vardagsresandet generellt för personer som arbetar i området.

Vi ger tillgång till olika typer av trafikslag, både för resor i tjänsten och för privata resor. Resandet blir flexibelt, mer hållbart och anpassat utifrån individens transportbehov då det är enkelt att hitta rätt fordon för varje givet tillfälle, säger Sofia Löfstrand.

Testas och utvecklas

Under 2020 pågår en pilotverksamhet där tjänsten testas av företag på Lindholmen, utvärderas och utvecklas.

Genom att ansluta sig till tjänsten blir man också en del av vårt utvecklingsteam. Dels kan vi med data se hur tjänsten används och utvärdera om LIMA bidrar till mer hållbara transporter för företaget, dels håller vi en tät dialog med våra användare för att veta vilka delar av tjänsten som är särskilt bra alternativt behöver vidareutvecklas för att bättre täcka behoven, säger Sofia Löfstrand, projektledare på Lindholmen Science Park.

LIMA-projektet är en del av regeringens samverkansprogram ”Nästa generations resor och transporter”. Huvudfinansiär är Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, inom ramen för Drive Sweden. Älvstranden Utveckling är en av tjugotalet projektpartners som tillsammans har tagit fram LIMA. Tjänsten demonstreras 19 februari kl. 10-14 på gågatan, Lindholmspiren 3-5, Lindholmen Science Park.

Läs mer om lanseringen av LIMA

This site is registered on wpml.org as a development site.