Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Barnen sådde första fröet i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 19 maj, 2014

Tagetes, ringblommor och prästkrage. Nu har det första fröet såtts i Frihamnen. En tapper liten skara från Plåtslagaregatans förskola i Lundby tog uppdraget att vara Frihamnens egna trädgårdsmästare på fullaste allvar.

I fint väder och med en liten nyckelpiga som sällskap togs det första steget till Barnens trädgård i Frihamnen i veckan. En handfull 4-6åringar gick då glatt runt i gula västar med trycket ”trädgårdsmästare” på ryggen och sådde fröer och krattade jord. – Det var fantastiskt roligt att se hur engagerade alla var, säger projektledare Linda Wallgren, Älvstranden Utveckling.

Barnen lägger grunden till det nya hållbara Frihamnen
Barnens trädgård är ett projekt där barn får vara med och lägga grunden till det nya hållbara Frihamnen. Förhoppningen är att i till synes omöjliga förhållanden bland asfalt och betong, ska blommor och växter trivas och bilda en grön mötesplats, till för alla. Genom projektet får barnen också lära sig vilken betydelse växter och blommor har för människan samtidigt som de får en inblick i hur staden utvecklas hållbart.

I veckan sådde barnen blomsteräng i jorden på redan förutbestämda platser men det som uppskattades allra mest var när de fick ”bus-så” diverse fröer.
– De fick placera ut fröer där man normalt inte odlar; i asfaltens sprickor och på fula övergivna  platser, säger Linda. Det handlar om att kunna påverka sin egen miljö på ett positivt sätt, något vi alla kan göra utan att det behöver kosta något. För fröerna finns ju överallt under sensommar och höst och de är gratis att plocka, samla för att sedan sås igen till våren.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.