Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Brandspot hyr Bananpiren

Pressmeddelanden Publicerad 8 april, 2016

Nu är det klart  vilken aktör som ska  hyra Bananpiren i Frihamnen under fem  år.

– Brandspot var de som hade den tydligaste planen för att utveckla piren som evenemangsarena, säger Kjell Johansson chef Fastighet på Älvstranden Utveckling AB.

När Göteborgs Stad och markägaren Älvstranden Utveckling AB erbjöd marknaden att hyra Bananpiren var det viktigaste kravet: Att allt som görs ska vara i linje med Vision Älvstaden och öppet för alla på den cirka 630 meter långa och 90 meter breda ytan i Göta Älv.

– Frihamnen har många gånger visat sig vara en fantastisk mötesplats för Göteborgare och inresta besökare. Nu vill vi hitta ytterligare sätt ta vara på de unika möjligheter som finns och utnyttja platsen till fullo, säger Erica Berghagen, vd på Brandspots dotterbolag Frihamnen Arena AB.

STCC-tävlingar, Metal Town, Stay Out West, gocartkörning, nattklubben The Docks och Volvo Ocean Race och Americas Cup är bara en del av de event som under senare år arrangerats på piren.

– Det centrala läget och en yta på fem hektar som idag rymmer två fasta glaspaviljonger och Kajskjul 105 gör att området har en unik potential att bli Göteborgs nya evenemangsarena, säger Erica Berghagen.

– Vi vill skapa en plats för alla tänkbara typer av evenemang där mångfald kommer att vara ett ledord i vårt arbete, säger Erica Berghagen. Det kan handla om allt från konserter och underhållning till idrottstävlingar, kulturevenemang, skolaktiviteter och konferenser.

 

För mer information kontakta:

Erica Berghagen, VD Frihamnen Arena AB: 073-509 18 34
Annica Tisell, uthyrningsansvarig Älvstranden: 031-368 96 12

This site is registered on wpml.org as a development site.