Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Centrumhuset en mötesplats som binder samman Sannegården

Pressmeddelanden Publicerad 30 oktober, 2014

AF Bygg Göteborg AB har köpt den sista byggrätten i inre Sannegården Göteborg. Där ska de uppföra ett Centrumhus med främst närserviceverksamhet för boende i området. Byggstart förväntas under första halvåret 2015. 

Sedan 2008 har ett konsortium bestående av flera byggherrar, samarbetat och utvecklat området Inre Sannegården. Älvstranden Utveckling AB har som markägare lett och samordnat arbetet med utvecklingen av detta delområde på Norra Älvstranden. Nu är det klart att AF Bygg ska uppföra Centrumhuset, som blir sista pusselbiten i hela Sannegårdshamnen.

– När den sista byggrätten i området gick ut till försäljning var vi noga med att de tillfrågade investerarna skulle bygga på ett sätt som överensstämmer med Vision Älvstaden, som handlar om att älvstränderna ska vara inkluderande, gröna och dynamiska och utformas så att de helar Göteborg, möter vattnet och stärker den regionala kärnan.

Vi kom fram till att AF Bygg Göteborg AB var den investerare som vi ansåg svarade upp bäst mot visionen. säger Olle Lindkvist, ordförande i konsortiets styrgrupp och den drivande kraften ifrån Älvstranden Utveckling.

I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Nu fullbordas området genom bebyggelsen i den inre delen av Sannegårdshamnen.

-När Centrumhuset står färdigt har vi även fysiskt byggt ihop den västra sidan av Sannegården med den östra, avslutar Olle Lindkvist.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med vår partner vara en del i utvecklingen av Sannegården, säger Thomas Pelldén, Affärschef, AF Bygg Göteborg AB.


Fakta om Inre Sannegården:

Medlemmar: JM, Riksbyggen, Familjebostäder, Veidekke Bostad AB, Stadsbyggnadskontoret
Centrumhuset: Byggnaden uppförs i sex våningsplan inklusive ett garageplan under mark, om totalt ca 5 500 kvm. Tanken med Centrumhuset är att skapa en mötesplats för personer i olika åldrar och med olika intressen i centrala Sannegården.
Bildkälla: AF Bygg Göteborg AB

För mer information kontakta:

Emma Hedenryd,  Projektledare Va Eriksberg och Sannegården,
Älvstranden Utveckling AB,
031- 368 96 06
Emma.Hedenryd@alvstranden.goteborg.se

This site is registered on wpml.org as a development site.