Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Efter ett händelserikt 2017 för Älvstranden Utveckling presenterades i fredags förra årets resultat

Pressmeddelanden Publicerad 12 februari, 2018

Älvstranden Utveckling AB arbetar med att utveckla Göteborgs centrala, älvnära delar. Bolagets uppdrag finns formulerat i Vision Älvstaden.

– I fjol var en tredjedel av de färdigställda bostäderna i Göteborg sprungna ur olika projekt som Älvstranden Utveckling arbetat med. Det är något jag är mycket stolt över, säger Mattias Jonsson (S), styrelseordförande i Älvstrandens Utveckling AB.

Under året som gått har det varit stort fokus på delområdena Lindholmen, Frihamnen och Södra Älvstranden. Lindholmen är idag en internationell magnet för innovationskraft inom flera viktiga industrier. Här ligger stora delar av bolagets fastighetsinnehav och under året startade förhandlingar med Geely som vill köpa mark för att bygga ett europeiskt innovationscentrum. Likaså vann Karlavagnsplatsens detaljplan laga kraft. Här ska Nordens högsta byggnad, Karlatornet uppföras. I området kommer det byggas 1900 bostäder, hotell, förskola och andra verksamheter.

Frihamnen och Södra Älvstranden, som består av Skeppsbron och Masthuggskajen, har legat i startgroparna för att ta nästa steg och gå in i konkret genomförande.

– Under 2017 har vi tagit viktiga kliv framåt, men det är många svåra frågor som ska lösas och det tar tid, säger styrelseordförande Mattias Jonsson (S)

Testarena
Bolaget satsar också stort på att utforska Älvstadsvisionens testarena-begrepp, som syftar till att hitta nya sätt att utveckla hållbara städer.

I Fusion Point Gothenburg samarbetar Älvstranden, Chalmers och Yale med att ta fram kunskap och metoder som låter akademi och praktik gå hand i hand i byggandet av den framtida staden.

Ett annat exempel är Magasin 113, ett kajskjul byggt 1964, där Älvstranden Utveckling arbetar med innovativ fastighetsutveckling som är djupt förankrad i visionen om Älvstaden. Med hjälp av MVRDV and BSK Arkitekter tar vi fram ett nytt koncept för fastigheten runt vilket vi vill skapa ett kreativt och kulturellt nav i Frihamnen. Avsiktsförklaringar om etablering har tecknats med Konsthallen och Forsman & Bodenfors.

Resultat 2017
Styrelsen för Älvstranden Utveckling fattade vid fredagens styrelsemöte beslut om förra årets resultat.

Koncernen redovisar för helåret 2017 en omsättning på 355,5 (354,9) mnkr med ett resultat efter finansiella poster på -105,7 (109,8) mnkr. Soliditeten uppgick till 21,9%.

– Jag känner mig mycket nöjd med hur bolaget utvecklas och vad vi levererar. Revisorerna gav vid styrelsemötet en mycket positiv bild av vår verksamhet där de bedömer att vi ligger i framkant i staden vilket känns jättebra, säger Mattias Jonsson (S), styrelseordförande i Älvstranden Utveckling AB.

Läs gärna hela årsredovisningen 2017.pdf

För frågor, kontakta
Susanne Junkala, Kommunikationschef
Telefon: 031-368 96 36
Mail: susanne.junkala@alvstranden.goteborg.se

This site is registered on wpml.org as a development site.