Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

En populär mötesplats i Frihamnens hjärta

Aktuellt Publicerad 24 oktober, 2016

I år har över 25 000 besökare besökt Jubileumsparken i Frihamnen och tagit del av de aktiviteter som erbjuds. Över 3000 personer har provat på segling, 12 000 har bastat och 23 000 har badat. Till det tillkommer 10 000 barn som deltog i Experimentverkstaden under Vetenskapsfestivalen, besökare till olika arrangemang som exempelvis konstfestivaler samt besökare som inte deltagit i  specifika aktiviteter.

– Genom Jubileumsparken har vi utvecklat ett helt nytt sätt att arbeta där vi bygger och testar de gemensamma rummen samtidigt som detaljplanen för Frihamnen tas fram, säger Hanna Areslätt, projektchef för Frihamnen på Älvstranden Utveckling.

Sedan 2014 har Jubileumsparken i Frihamnen växt fram och utvecklats genom dialog med medborgare, skolor, föreningsliv samt i samverkan inom staden. Älvstranden Utveckling arbetar med platsbyggnad som en strategisk metod för att utveckla ett område tillsammans med medborgarna, med förhoppning om att göra Frihamnen till hela stadens stadsdel. Genom att skapa aktiviteter på plats redan nu under planprocessen tillvaratar vi tidsluckan i stadsutvecklingsprojektet och gör den till en tillgång. Badet, bastun och seglarskolan är exempel på de aktiviteter som finns idag, aktiviteter vi testar för att finnas i framtiden i Frihamnen.

För mer information och om öppettider; se http://alvstaden.goteborg.se/jubileumsparken/

This site is registered on wpml.org as a development site.