Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Ett innovationslabb för nytänkande

Aktuellt Publicerad 11 november, 2013

Ett innovationslabb för nytänkande är ett av greppen när vi planerar ett centrumhus i Inre Sannegården. Det är en del i Älvstranden Utvecklings strävan att tänka nytt och hitta nya angreppssätt i projekten. Inte minst är det viktigt med tanke på bolagets ambition att stärka arbetet inom social hållbarhet.

Arbetet med att sammanfoga Östra och Västra Sannegårdshamnen pågår som bäst när det nu byggs för fullt i Inre Sannegården. Ett av projekten är ett så kallat centrumhus som Älvstranden Utveckling håller på att utforma.

– Namnet på huset är inte fastslaget än. Men vi vill att det ska bli en magnet i området. Att det fylls med verksamheter som drar till sig människor och att det hålls öppet även på kvällar och helger, säger Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på Älvstranden Utveckling.

En 24 timmars workshop
Processen med att utforma både hus och innehåll pågår och för att få input och fräscha idéer tog Älvstranden Utveckling till, ett för oss, nyskapande grepp – ett innovationslabb. Under en 24 timmars workshop samlades en grupp från olika miljöer och erfarenheter – kulturarbetare, företagare, studenter, boende, stadsbyggnadskontoret, politiker och anställda på Älvstranden Utveckling – för att våga tänka ”utanför boxen”. Labbet arrangerades av företaget Tillt och leddes av konstnären Henrik Wallgren. För att kunna mötas på en mer jämlik arena fick ingen under de 24 timmarna uppge sitt namn eller vilken yrkesroll de har.

En övning var att i workshops tillsammans söka svar på frågorna – vem ska huset vara till för? Och vad ska det kunna fyllas med? På eftermiddagen, dag två, presenterades resultatet.

– Det här är spännande och nytt sätt för oss att närma oss frågeställningarna. Vi har fått viktig input och användbara nyckelord att ta med oss i den fortsatta processen för att få ett öppet och levande centrumhus i Sannegården, säger Ann-Charlotte Hellman.

Huset kommer att ligga mellan ICA Kvantum i Sannegården och det hus som Veidekke bygger ner mot vattnet och beräknas vara klart i början av 2016.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.