Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fler än 100 000 besökte Jubileumsparken 2019

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 17 januari, 2020

Jubileumsparken i Frihamnen fortsätter att växa fram mot 2021 och under 2019 besökte drygt 105 000 personer parken. Det är 25 000 fler besökare än föregående år.

– Vad gäller 2020 så ser vi med spänning fram emot ett nytt år då vi börjar bygga den permanenta parken med bad och utflyktslekplats som ska stå klart i juni 2021 då staden fyller 400 år, säger Amelie Sandow, projektledare, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad.

– I Jubileumsparken anställer vi varje sommarsäsong 20-30 ungdomar från olika stadsdelar som parkvärdar för att möta besökarna, mitt i stadsutvecklingen av Frihamnen, säger Jessica Segerlund, platsutvecklingschef på det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling.

Parkvärdarna har rekryterats i samarbete med föreningen Passalen. Ungdomarna representerar olika stadsdelar i Göteborg, intressen, etnicitet och funktionsvariation. De får utbildning i bland annat hjärt- och lungräddning, simundervisning och segling.

Jubileumsparken utvecklas i samverkan mellan park- och naturförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och Älvstranden Utveckling och är en del av stadens jubileumssatsningar inför 400-års jubiléet år 2021.

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum 2021 och byggandet av Älvstaden. Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna. 2019 vann Jubileumsparken Sienapriset som delas ut av Sveriges Arkitekter för bästa landskapsarkitektur.

Läs mer om Jubileumsparken på goteborg.se/jubileumsparken

Älvstranden Utveckling AB, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen projektleder Jubileumsparken tillsammans.

 

Kontaktperson:

Jessica Segerlund, platsutvecklingschef Älvstranden Utveckling, jessica.sergerlund@alvstranden.goteborg.se, 031-368 96 39

 

Foto: Marie Ullnert/ Göteborg & Co

This site is registered on wpml.org as a development site.