Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fler företag flyttar till Lindholmen

Pressmeddelanden Publicerad 18 juni, 2012

Under våren 2012 har Älvstranden Utveckling tecknat nya hyresavtal om sammanlagt 8 300 kvm. Det mest attraktiva området är Lindholmen och huvudbyggnaden Lindholmen Science Park i Göteborg. Den nya delen av fastigheten stod klar hösten 2010 och är snart är helt uthyrd. Några av de nytecknade företagen är HiQ Göteborg AB, Berge Consulting AB och Volvo Defence.

På Lindholmen utvecklas nya affärsidéer i en rasande takt där möten mellan näringsliv, samhälle och akademi är själva grundtanken. Visual Arena Lindholmen öppnade i huvudbyggnaden i mars och ska hjälpa forskare, företag och samhällsaktörer att förstå hur visualisering kan vara ett verktyg för både verksamhet och utveckling.

Företaget Berge Consulting, som levererar design- och visualiseringtjänster, flyttar i september in i samma fastighet och ser redan fördelarna med Visual Arena Lindholmen och kopplingen till studenter och näringsliv.

– Vi flyttar till Lindholmen på grund av läget, de nätverk och kunder som finns här och närheten till havet. På Lindholmen ser vi en framtid att växa, säger Carl Berge, VD på Berge.

Göteborgs mest expansiva område
På Lindholmen finns idag 311 företag med circa 10 000 anställda inom fokusområdena transport, IT och media. Varje dag kommer det 19 000 människor hit för att arbeta eller studera. Expansionen fortsätter även under 2012, med bland annat byggandet av Radisson Blu Riverside Hotel, ett nytt parkeringshus, nya kontorslokaler och planer för bostäder. Målet är att 30 000 människor ska arbeta, studera och bo på Lindholmen år 2020.

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm. 

This site is registered on wpml.org as a development site.