Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fördjupad kunskap ger gemensam grund i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 19 juni, 2019

Arbetet med Helhetsgrepp Frihamnen börjar nu falla ut. Genom en gemensam, välförankrad bild kan arbetet fortsätta och i höst kan beslut om fortsatt planprocess fattas.

Helhetsgrepp Frihamnen, ett fördjupat arbete med helheten för Frihamnen som pågått sedan 2018, är nu delvis klart. Ett särskilt fokus har varit på de inre delarna i Frihamnen med tydliga kopplingar mellan centrala Hisingen och Frihamnen, Lindholmen, Ringön och vidare över älven till Göteborgs innerstad.

– Inom staden har vi nu byggt en gemensam kunskapsbas som resulterat i en välförankrad utgångspunkt för det fortsatta arbetet, säger Caroline Valen, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

– Vi har fördjupad kunskap om tekniska förutsättningar, genomförbarhet och hur Frihamnen långsiktigt kan utvecklas, säger Anna-Lena Isacson, projektledare på Älvstranden Utveckling. Med helhetsgreppet tar vi ett stort kliv framåt.

Efter sommaren kommer fler bitar falla på plats. Arbetet med att slutföra de tekniska utredningarna och kalkylerna fortsätter och som det ser ut nu kommer beslut om fortsatt planprocess fattas under hösten.

This site is registered on wpml.org as a development site.