Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Första spadtag för Semcons huvudkontor på Lindholmen

Pressmeddelanden Publicerad 27 juni, 2013

bild2

Imorgon fredag tar kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén första spadtaget för Semcons nya huvudkontor på Lindholmen i Göteborg. Den nya byggnaden blir granne med SVT och porten till det tekniktäta Lindholmen Science Park.
– Oerhört positivt att ett så framstående företag med internationell inriktning väljer att fortsätta sin utveckling hos oss, säger Olle Lindkvist, t f VD på kommunala Älvstranden Utveckling AB.

Det globala teknikföretaget Semcon finns redan idag i ett kajnära läge på Lindholmen.

I januari 2015 går flyttlasset till ett nytt huvudkontor. Målet har varit kostnadseffektivitet och en anpassning till bolagets aktuella och framtida verksamhet. Allt är helt enkelt skräddarsytt för kundernas behov av säkra projektleveranser. Inte minst via en fungerande funktion som satellitkontor med servertillgång på distans.

– Det är en affärsmodell som kontinuerligt ökar och nu får vi också en plattform för vår fortsatta internationella expansion, säger Markus Granlund, koncernchef på Semcon.

Femvåningsbyggnaden på cirka 9 000 kvadratmeter kommer att rymma 500 medarbetare och gynna personliga möten, inte minst genom sin stora inomhusgård.

– Det känns bra att den attraktiva tomten öster om Kanalhuset nu fylls med en stor och viktig verksamhet, säger Olle Lindkvist. Semcons nya huvudkontor blir porten till Göteborgs teknik- och kunskapshjärta Lindholmen Science Park. Etableringen kommer även att fungera som en ny länk till framtidens förädlade Frihamn.

Arkitektbyrån Semrén & Månsson har ritat det nya huvudkontoret – som blir Green Building-certifierat med ett nordiskt formspråk i sten, glas och trä.

BRA Bygg AB är byggentreprenör, Castellum investerar och Eklandia blir fastighetsägare.

 Var: Tomten öster om Kanalhuset.

När: Fredagen den 28 juni kl. 10.00

­­­­­För mer information, kontakta:

Johan Ekman, Kommunikationschef Älvstranden Utveckling AB
Tel: 031-779 96 10
E-post: johan.ekman@alvstranden.goteborg.se

Anders Atterling, Kommunikationschef Semcon
Tel: 0704-472 819
E-post: anders.atterling@semcon.com

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.

Pressrelease Älvstranden Utveckling 130627

This site is registered on wpml.org as a development site.