Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Frihamnen nominerad till Planpriset 2016

Aktuellt Publicerad 8 november, 2016

Frihamnen är ett av fyra projekt som nominerats till Sveriges Arkitekters planpris 2016. I motiveringen framgår bland annat ”En medborgardialog om stadsutvecklingsprogram för Frihamnen har på kort tid gjort visionen känd genom att idén om en bastu på kort tid byggts”. Juryn för planpriset har i år sett stor kreativitet för att möta kraven på fler bostäder i kombination med trivsamma livsmiljöer som är mer än bostadsområden.

– I planprocessen för Frihamnen har vi utvecklat ett helt nytt sätt att arbeta där vi bygger och testar de gemensamma rummen samtidigt som detaljplanen för Frihamnen tas fram. Vi är såklart jätteglada för att ha blivit nominerade till detta pris, säger Hanna Areslätt, projektchef för Frihamnen på Älvstranden Utveckling.

Planpriset delas ut för att stimulera och ge spridning åt goda exempel av svensk samhällsplanering eller stadsbyggnad. Sedan 2002 delar Sveriges Arkitekter ut priset. Tidigare har även Bastun i Frihamnen varit nominerad till Kasper Sahlin-priset som även det delas ut av Sveriges Arkitekter. Vinnaren tillkännages på Arkitekturgalan tisdagen den 29 november.

Läs mer om årets nomineringar här.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.