Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Frukostseminarie om socialt blandat boende i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 8 mars, 2017

Idag, onsdag den 8 mars, bjöd Älvstranden Utveckling in till ett frukostseminarie där nittio anmälda från branschorganisationer, förvaltningar/nämnder Göteborg Stad och politiker kom för att lyssna på om hur Älvstranden Utveckling arbetar med socialt blandat boende i Frihamnen.

Presentationen hölls av Kristian Käll, processledare för social hållbarhet, Älvstranden Utveckling, som redogjorde för de utmaningar som finns i Staden med segregerade områden. Och hur vi testar olika arbetsmodeller för att skapa en blandstad i Älvstaden där vi har kontroll och kan medverka för att minska segregationen i Göteborg. Frihamnen, med sitt centrala läge och där det ska byggas mycket bostäder, kommer delvis bestå av lägenheter med en lägre hyra för att nå de som vanligtvis inte har ekonomisk möjlighet att bo i nyproducerade centrala lägenheter.

Seminariet avslutades med frågor där bland andra företrädare från Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och byggherrar i konsortiet för etapp ett i Frihamnen debatterade om för- och nackdelar med de arbetsmodeller som ska skapa socialt blandat boende. Frågorna var många, bland andra;

  • Vilka risker/utmaningar det finns med projektet?
  • Hur säkerställs att målgruppen vidhålls över tid?
  • Kommer SBB föras in i övriga delområden i Älvstaden?
  • Kommer fler bostadslösningar, tex kooperativa bostads- /hyresrätter finnas i området?
  • Hur gör man i andra europeiska städer?

Presentationen bifogas här.

 

Vill du veta mer?

Den 29 mars bjuder vi in till en öppen kvällsaktivitet i Älvrummet med tema socialt blandat boende i Frihamnen.

I Frihamnen testas nya idéer för att nå det politiska målet med blandstad. Frihamnen ska bli en stadsdel där det sjuder av liv och där stadsutveckling skapar en plats för alla, oavsett inkomst och bakgrund. Välkommen att lära dig mer om socialt blandat boende i Frihamnen, om utmaningarna, idéerna och lösningarna. Den 29 mars finns representanter från Stadsbyggnadskontoret, Älvstranden Utveckling och flera byggherrar på plats för att prata om ämnet och svara på dina frågor.

  • Datum: onsdag 29 mars
  • Tid: kl. 17.30-18.30
  • Älvrummet serverar lättare tilltugg
  • Ingen föranmälan krävs
This site is registered on wpml.org as a development site.