Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Full fart i Frihamnen hela sommaren

Aktuellt Publicerad 27 juni, 2013

Det börjar hända saker kring Frihamnen och Ringön. Världens främsta brokonstruktörer har börjat skissa på Hisingsbron och arbetet med ett program för detaljplan för området är igång. Men den som väntar på kul aktiviteter på Frihamnen behöver inte vänta längre än till helgen då det bjuds på både racing och sommarens mest ambitiösa klubb- och nöjessatsning.

En kvadratkilometer mitt i stadens hjärta som i framtiden kan komma att hysa uppåt 10 000 boende och lika många arbetsplatser. Frihamnen är ett av Göteborgs mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Under 2013 pågår arbetet med ett program för detaljplan som kommer att sätta en övergripande struktur för att avgränsa en första etapp till 2021. Programmet kommer sedan att vara underlag för det fortsatta arbetet med detaljplaner som kan påbörjas under 2014.

Perspektiven kan tyckas vara långa, men det bubblar redan av aktivitet i Frihamnen. I sommar händer bland annat följande:

Den 28:e och 29:e juni kommer City Arena återigen att stå som värd för STCC och Sveriges racingelit. I årets upplaga av Göteborg City Race kommer det att bjudas på ett bredare program där både kunniga och nyfikna kommer att få sitt lystmäte. Det utlovas en fartfylld folkfest under bron och fri entré till evenemangs- och depåområdet.  Varmt välkommen till sommarracet i Skandinaviens Monaco!

Från och med lördagen den 29:e juni och tio lördagar framöver mellan 12 och 03 kommer paviljongerna ute på Frihamnspiren vara sommarens främsta festhäng i och med att klubbkonceptet The Docks sjösätts. Det blir soligt heldagshäng på den nybyggda träterrassen med mat och dryck-glädje från gänget bakom M2.

– Vi kommer ha afterwork som sedan övergår i nattklubb med både DJ:s och band som spelar. Vår förhoppning är att alla möjliga olika människor ska komma till The Docks. Därför skjuter vi väldigt brett och inspirationen för The Docks är en blandning av Rivieran och Berlin, berättar Charlie Hedström som är en av arrangörerna.

This site is registered on wpml.org as a development site.