Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Gamla Plåtgården på Lindholmen får nytt liv

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 16 juni, 2020

Den gamla Plåtgården vid Lundbystrandshallen får nytt liv när vi på Älvstranden Utveckling skapar en aktivitetsyta med pingisbord, gröna stråk, sittplatser, bikupa och insektshotell. Ytan färdigställs under sommaren och alla är välkomna att njuta av den gröna oasen året om. 

 

Biologisk mångfald och ökad trivsel för alla

Älvstranden Utveckling jobbar på många olika sätt med hållbarhetsfrågor, inte minst i vårt huvuduppdrag kring Vision Älvstaden och hållbar stadsutveckling. En del i hållbar stadsutveckling är att vi på fastighetsavdelningen satsar på den biologiska mångfalden i stadsrummet. Detta har vi gjort genom att sedan några år tillbaka ha bikupor på flera av våra fastigheters tak, Det senaste tillskottet i satsningen är ett insektshotell i form av ett stort träd som står framför entrén till huset Galjonen på Anders Carlssons gata 14 på Lindholmen.

Vi tar nu detta koncept vidare när vi utvecklar området kring den gamla Plåtgården vid Lundbystrandshallen, även detta på Lindholmen. Plåtgården färdigställs under juni/juli månad och kommer innehålla bland annat flera sittplatser, pingisbord, stora grönytor, blommor och växt-planteringar, ett nytt insektshotell och en bikupa där man kan lyfta locket och kika in i bisamhället.

– Det är viktigt för oss som hyresvärd att området runt våra fastigheter är tilltalande för både hyresgäster och besökande. Vi vill ständigt utveckla stadsrummet till det bättre. I detta arbete försöker vi alltid ha biologisk mångfald och hållbarhet i åtanke, så därför blir det både insektshotell och bikupa på plats i nya Plåtgården. Win-win för alla parter, säger Torgny Tennby, teknisk förvaltare på Älvstranden Utveckling.

This site is registered on wpml.org as a development site.