Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Göteborg tar plats på världens största fastighetsmässa

Aktuellt Publicerad 10 mars, 2014

Göteborg har stora planer för stadsutveckling de närmaste 20 åren. Omfattningen är unik, också i internationellt perspektiv. Det är en av de saker som kommer att lyftas fram när Göteborgsregionen tar plats på världens största fastighets- och investerarmässa Mipim i franska Cannes 11-14 mars.

På Mipim visar regioner från hela världen upp sig för att locka till sig investeringar och etableringar. I fjol deltog 20 000 personer från 80 olika länder. Vi är på plats för att marknadsföra Göteborgsregionen internationellt, attrahera nya företag och investeringar till regionen samt för att omvärldsbevaka.

Det som kommer att presenteras på mässan är de stora planerna för stadsutveckling som finns. Bredden och kompetensen inom näringslivet – med internationellt kända storföretag och kreativa näringar – kommer också att lyftas fram, liksom Göteborgsregionen som en attraktiv plats att leva, verka och bo i. Just sådant som är viktigt för den som ska välja etableringsort.

– Det är långt ifrån självklart att stora internationella företag väljer Göteborg. Och när de väljer var i världen de ska etablera sig så är det långa processer som ligger bakom. Det är viktigt att vi aldrig lutar oss tillbaka utan att vi ständigt är proaktiva. Göteborgsregionen behöver fler etableringar och investeringar för att kunna växa och på sikt skapa fler arbetstillfällen, säger Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg.

Älvstranden Utveckling är på plats på Mipim för att ge intressenter en korrekt bild av vårt uppdrag och dess möjligheter. Därmed ger vi dessa en möjlighet att ha framförhållning för sina investeringar i Göteborg. Speciellt intressant är det att arbeta upp intresse för de fastigheter vi avser att avyttra.

– Affärer bygger på långsiktiga relationer och återkommande deltagande på mässan stärker sådana relationer. Dessutom utbyter vi erfarenheter med andra stadsutvecklingsprojekt som befinner sig i samma situation som oss. Mipim ger kontinuitet för dessa kontakter på ett effektivt sätt, säger Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling AB.

This site is registered on wpml.org as a development site.