Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Hållbar stadsutveckling

För oss handlar hållbar stadsutveckling om vårt huvuduppdrag, att förverkliga Vision Älvstaden. Vi ska bygga en hållbar älvstad för nuvarande och kommande generationers behov och levnadsmöjligheter.

Bolagets kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling där ekologiska och sociala mål ska nås med de verktyg inom mark- och fastighetsutveckling som vi har och utvecklar. Alltid med en ekonomi i balans. Befintlig fastighetsförvaltning och försäljning av fastigheter och byggrätter finansierar den hållbara stadsutvecklingen i bolagets delområden i Älvstaden. Bolagets tillgångar utvecklas på detta sätt till värde för samhället i takt med att den nya staden växer fram.

ska inte visas

Vi utvecklar Älvstaden

Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek när Älvstaden breder ut sig på båda sidor av älven. Genom att hela staden, möta vattnet och stärka den regionala kärnan skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk stad som är öppen för världen.

Illustration Levande gatuplan LINK

Så bygger vi hållbar stad

För oss handlar hållbar stadsutveckling om att utveckla Älvstaden för nuvarande och kommande generationers behov och levnadsmöjligheter. Vår kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling där ekologiska och sociala mål ska nås med de ekonomiska verktyg vi har.

ska inte visas

Våra områden

Vi har under lång tid utvecklat hållbar stad på norra älvstranden samt i Örgryte Torp. Nu är vårt uppdrag att tillsammans med stadens övriga förvaltningar och bolag förverkliga Vision Älvstaden. Läs mer är våra områden, både nuvarande och historiskt.

ska inte visas

Nationellt ledande 2024

När vi arbetar med Vision Älvstaden bygger vi också hållbar stad. Sedan 2014 har vi arbetat efter ledstjärnan att vi ska bli nationellt ledande inom hållbar stadsutveckling 2024. För att leva upp till de ambitionerna har vi stakat ut fem mål för bolaget.

Nationellt ledande 2024
Karta globala malen logo och ikoner

Globala hållbarhetsmålen

För oss är arbetet med hållbar stadsutveckling tätt sammankopplat med genomförandet av Agenda 2030, FN:s globala mål för hållbar utveckling. Vårt arbete med att förverkliga Vision Älvstaden påverkar alla 17 målen mer eller mindre. Men vi har valt ut fyra mål som är särskilt relevanta i vårt utvecklingsarbete.

Globala målen

Vill du veta mer om hållbar stadsutveckling?

Camilla Andersson

Camilla Andersson

Uthyrare Ledig 031-368 96 31
Mejla Camilla camilla.andersson@alvstranden.goteborg.se
This site is registered on wpml.org as a development site.