Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Hårt tryck på hyreslägenheter i Kvillebäcken

Pressmeddelanden Publicerad 19 december, 2012

Trycket på hyresrätter är stort i Göteborg. Inte minst i Kvillebäcken. I den nya stadsdelen kommer 2000 nya lägenheter att byggas och av dessa är 500 hyresrätter. Totalt har 17 000 ansökningar om att få hyra en lägenhet i Kvillebäcken kommit in.

I slutet av september i år blev det möjligt att ansöka om de för de första hyresrätterna i Kvillebäcken. Idag har drygt 12 000 ansökningar kommit in via Boplats Göteborg. Ivar Kjellberg, Wallenstam och Bostadsbolaget som är med och bygger i området har dessutom över 5000 anmälningar via sina respektive intressebanker.

– Genom att erbjuda bostäder i olika upplåtelseformer och storlekar vill vi skapa en levande stadsdel för både unga och gamla, singlar, sambos och barnfamiljer. Hyresrätterna i Kvillebäcken kommer därför att vara allt från välplanerade ettor till fyror, säger Johan Ekman, kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

Göteborgs nya gröna stadsdel håller nu på att växa fram. I Kvillebäcken kommer 2000 nya lägenheter – 25 % hyresrätter och 75 % bostadsrätter – att samsas med kontor, butiker, restauranger, förskolor och en rad andra verksamheter.

Arkitekturen kommer att ta sin utgångspunkt i den klassiska stadskärnans värden, som mångfald och detaljrikedom. Husen byggs tätt och varierar i höjd, färg och materialval för att ge stadsdelen en innerstadskaraktär.

– Vi tror att folk vill flytta till Kvillebäcken av flera anledningar. Dels på grund av det attraktiva läget med endast sex minuter från Brunnsparken. Men även beroende på att Kvillebäcken kommer att bli en levande stadsdel med små torg, parker, öppna gårdar, caféer och butiker. Den nya saluhallen blir även en viktig mötesplats i området, säger Johan Ekman.

Kvillebäcken starka miljöprofil är ytterligare något som särskiljer området. Bland annat kommer alla byggnader i stadsdelen att certifieras enligt det svenska miljöklassningssystemet Miljöbyggnad. Dessutom är stadsdelen är planerat för att invånarna enkelt ska kunna leva och bo klimatsmart. Det innebär bland annat att trafik och bebyggelse anpassas till ett mer hållbart och ekologiskt samhälle.

Den 27 februari planeras första inflyttning i Kvillebäcken.Veidekke hus Brf Cyklisten är först ut att befolkas av nyinflyttade Kvillebor. Dagen till ära kommer Kvillebäcken att bjuda in till en inflyttningsfest i området. Eventet kommer att vara öppet för både boende, grannar och media.

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Älvstranden Utveckling
Tel. 0706-95 96 10

Om Kvillebäcken

Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Inflyttning är planerad att starta våren 2013. Läs mer på www.kvillebäcken.se

This site is registered on wpml.org as a development site.