Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Historisk varvsbyggnad byggs om till studentbostäder

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 28 februari, 2017

Älvstranden Utveckling AB säljer fastigheten Smedjan till SGS, Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder, som nu skapar 86 nya studentlägenheter i hjärtat av Göteborgs mest kunskapsintensiva område.

-Det känns bra att de gamla industribyggnaderna kan leva kvar med nytt innehåll, säger Manne Wahlberg, projektledare på Älvstranden Utveckling. Studentbostäderna blir ett viktigt bidrag till vår ambition att skapa en varierad stad som lever dygnet runt.

Lindholmen har en viktig roll i Göteborg som kunskapsnod med samarbeten inom näringsliv, media, konst och akademi. Området består främst av verksamheter och behöver därför kompletteras med bostäder. Flera byggprojekt pågår, bland annat i närliggande Lindholmshamnen, och snart också i planerade Karlastaden.

Sedan 2013 har arbetet pågått med planering av ombyggnation och förändring av Smedjan på Theres Svenssons gata. Med SGS som ny ägare ska byggnaden från 1946 omvandlas till spännande studentlägenheter i varierande storlek. Med gångavstånd till högskolemiljöerna på Lindholmen och bra kommunikationer blir Smedjan ett attraktivt tillskott till stadens utbud av studentbostäder.

-Vi är naturligtvis mycket glada över möjligheten att få bygga om denna historiska varvsbyggnad till studentbostäder, säger Magnus Bonander, Fastighetschef på SGS. Det har varit en lång planprocess, men vi har haft ett mycket positivt och givande samarbete under hela detaljplaneskedet.

Nu pågår lantmäteriförrättningen för att bilda den nya fastigheten. Byggstart planeras till slutet av sommaren 2017 med inflyttning beräknad till årsskiftet 2018/2019.

Kontaktpersoner:
• Ulrika Palmblad Gröön, Chef Fastighetsutveckling, Älvstranden Utveckling 031-368 96 67
• Magnus Bonander, Fastighetschef på SGS, Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder 0702-58 73 85.

This site is registered on wpml.org as a development site.