Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Kville Saluhall nominerat till prestigefyllt arkitekturpris

Aktuellt Publicerad 3 december, 2014

Nu står det klart att Kville Saluhall nominerats till ett av världens mest prestigefyllda arkitekturpriser. Närmare bestämt ”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015” som vartannat år delas ut till europeiska byggnadsverk.

”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award” instiftades 2001 och belönar arkitekturprojekt som uppförts under de två senaste åren och representerar europeisk arkitektur av hög kvalitet. Priset administreras av Europeiska kommissionen och stiftelsen Mies van der Rohe Foundation som ansvarar för nomineringarna och själva prisceremonin.

– Vi är otroligt stolta över att Kville Saluhall nominerats till ett av Europas bästa byggnadsverk. Sedan saluhallens invigning 2013 har byggnadens design väckt mycket uppmärksamhet och bland annat belönats med Yimbypriset och en nominering i Kasper Salin-priset, säger Emma Hedenryd, projektledare för Kville Saluhall på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäckens saluhall är utformad av Gustav Appel Arkitektkontor som vann en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning 2011. I sin design är byggnaden enkel men originell och karaktäriseras bland annat av öppna ljusa rum och terrasser i söder och öster.

Saluhallen har dessutom blivit en viktig mötesplats i Kvillebäcken. Här huserar idag 15 butiker och restauranger som tillsammans bidrar med ett brett utbud och en härlig atmosfär. Shamsi Naeimai driver Kville saluhall och har varit delaktig sedan starten 2013.

Läs gärna mer om priset på www.miesarch.com

This site is registered on wpml.org as a development site.