Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lekmannarevisorernas granskningsredogörelse för Älvstranden Utveckling AB är klar

Aktuellt Publicerad 29 januari, 2015

I sin granskning konstaterar revisorerna att bolaget under 2014 har arbetat aktivt med att hantera den kritik som gavs för verksamhetsåret 2013.

Följande områden har granskats

·        Grundläggande granskning

·        Dokumenthantering och arkivbildning

·        Upphandling och inköp

·        Förtroendekänsliga områden

·        Granskning av stadens planering för bostadsbyggande

Rapporten konstaterar att bolaget har gjort viktiga framsteg inom flera områden, framför allt avseende bolagets ledning och styrning utifrån ett internkontrollperspektiv, som nu anses vara i huvudsak tillfredsställande.

-Under 2014 har vi tagit krafttag och fokuserat på kvalitetsarbete utifrån den allvarliga kritik i form av erinran vi fick förra året. Jag är mycket nöjd med den positiva vändning som rapporten pekar på,  det visar att vi på kort tid haft förmåga att ta oss ur en allvarlig situation, säger Lena Andersson VD på Älvstranden Utveckling AB.

-Visst kvarstår många delar att jobba med från förra årets kritik. Dessa har vi en plan för och det är ett högprioriterat arbete. Men ordning och reda är ju ett ständigt pågående förbättringsarbete, så klara blir vi aldrig. Vi siktar mot målet att bli ett av Sveriges mest effektiva och välskötta kommunala bolag inom 5 år.

Områden som rapporten lyfter fram rekommendationer inom är dokumenthantering och arkivbildning, upphandling och inköp samt förtroendekänsliga områden.

 

Läs mer i rapporten och Älvstranden Utvecklings handlingsplaner :

Älvstranden Utveckling AB granskningsrapport 2014   (samlingsida revisionsrapporter Göteborgs Stad)

Sammanställning av åtgärder rörande stadsrevisionens granskningsrapport 2013

This site is registered on wpml.org as a development site.