Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen – Göteborgs Silicon Valley växer!

Pressmeddelanden Publicerad 1 november, 2012

Lindholmen, med sin Science Park, är Västsveriges hetaste område för teknik- och mediaföretag. Enligt nya siffror växer både antalet företag och människor som rör sig på Lindholmen. Nya företag flyttar in och Älvstranden Utveckling har även flera hyresgäster som expanderar och flyttar till större kontorslokaler.

Under det senaste året har antalet företag på Lindholmen ökat från 311 till 330. Men företagen blir inte bara fler, dessutom växer och expanderar de. Under hösten har Älvstranden Utveckling haft många hyresgäster som växt ur sina kontorslokaler och som tecknat avtal på fler kvadratmeter. Det finns företag som har ökat sin kontorsyta med 200 %. Några av de växande företagen är Combitech, Toyota, Volvo, Bluetest AB, Linfre Education och Acobiaflux.

Hett område för it, media och transport
Företagen som ser Lindholmen som ett intressant läge är i branscherna it, media och intelligenta transportlösningar. Det beror på att området är en kreativ mötesplats för likasinnande företag och att det är lätt att hitta nya kontakter för gemensamma projekt. Samtidigt är utbudet stort. Closer, som jobbar med forskning, utveckling och innovation kring ämnet transporteffektivitet, är det senaste av en rad nationella utvecklingscentra. Media Arena är en attraktiv plats för utvecklingsprojekt inom media och design.

Lindholmen växer åt alla håll
Lindholmen fortsätter att växa som stadsdel. 400 bostäder är planerade i Lindholmshamnen, Radisson Blu Hotel Riverside öppnar till våren och en ny expresslinje börjar köra via Lindholmen i december. På området rör sig dagligen ca 20 000 personer och målet år 2020 är 30 000 personer.

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.

This site is registered on wpml.org as a development site.