Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen har fått en egen playa

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 28 augusti, 2020

Ni har sett den vid Skeppsbron – playan mitt i stan. Nu har Lindholmen fått en egen motsvarighet, en playa vid älven där det går att stoppa tårna i sanden och koppla av bland solstolar och parasoll.

Playa Lindholmen är en del av Älvstranden Utvecklings kontinuerliga arbete med att skapa trivsamma platser i Älvstadens olika delområden, i takt med att stadsutvecklingen pågår.

– Det här är ett gammalt varvsområde, och playan är ett försök att skapa liv och rörelse och locka folk till området, säger Torgny Tennby, teknisk förvaltare och den som ligger bakom idén och genomförandet av Playa Lindholmen.

Tillgänglig för alla

Den nya playan består av bänkar, solstolar, parasoller, sand och gröna inslag, allt med en utsikt över Lindholmens kranar och Göta älv. Den är öppen dygnet runt, året runt.

– Vi har tillgänglighetsanpassade bänkar så att alla ska kunna njuta av solen och vattnet. Tyvärr går det inte att bada i älven i dagsläget, men än så länge är det bara sensommar så vi hoppas att folk fortsätter att komma hit ett bra tag framöver, säger Torgny.

Hitta till Playa Lindholmen

Playa Lindholmen ligger vid Anders Carlssons gata 30, bredvid kran 42. Det är enkelt att gå eller cykla hit. Närmaste busshållplats är Regnbågsgatan och kommer du med bil finns parkeringsplats vid Valdemar Noréns gata.

”Ny cityplaya klar i Göteborg”

Lyssna till Sveriges Radio P4:s inslag om Playa Lindholmen (25/8)

Torgny Tennby intervjuas av P4 i direktsändning från Playa Lindholmen

Fler nya satsningar på Lindholmen

Läs om Lindholmens nya minipark Plåtgården, granne med Playa Lindholmen

Ett pingisbord har placerats vid Plåtgården för att uppmuntra liv och rörelse i området. Här finns även ett apiarium, det vill säga en bikupa där vem som helst kan lyfta på locket och kika in på de arbetande små bina. Ett sätt att sprida information kring vikten av biologisk mångfald i stadsrummet.

This site is registered on wpml.org as a development site.