Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen hetast i Göteborg

Pressmeddelanden Publicerad 24 januari, 2012

Under 2011 har Älvstranden Utveckling tecknat nya hyresavtal på sammanlagt 26 400 kvm. Det mest attraktiva området är Lindholmen och huvudbyggnaden Lindholmen Science Park. Bland de nya etableringarna finns Saab AB, Wilhelmsen, TransAtlantic och Volvohandelns Utvecklings AB.

– Det är roligt att se att fler företag upptäcker Lindholmen och väljer att etablera sig här på grund av ett bra företagsklimat, säger Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på Älvstranden Utveckling.

Själva grundtanken med Lindholmen är mötet mellan människor där näringsliv, samhälle och akademi samverkar. Och där närheten till likasinnade företag gör det möjligt för samarbete och utveckling.

– En av anledningarna till att företag söker sig till Lindholmen är att dom lätt skapar kontakter med varandra här, som i sin tur leder till nya affärer. Vi skapar hela tiden nya kontorsmiljöer vilket innebär att möjligheterna för att etablera sig här är god. Att arbeta I en kreativ miljö lockar i sin tur även välutbildade ungdomar, säger Hans Kallin, uthyrare på Älvstranden Utveckling.

Göteborgs mest expansiva område
Under 2011 ökade antalet företag på området till 311 stycken med cirka 10 000 anställda inom fokusområdena transport, IT och media. Sammanlagt kommer det omkring 19 000 människor till Lindholmen varje dag för att arbeta eller studera. Expansionen fortsätter även under 2012, med bland annat byggandet av Radisson Blu hotell, ett nytt parkeringshus, nya kontorslokaler och planer för bostäder. Målet är att 30 000 människor ska arbeta, studera och bo på Lindholmen år 2020.

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.

This site is registered on wpml.org as a development site.