Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lindholmen: Klart med markanvisning av ”restaurangtomten”

Aktuellt Publicerad 10 mars, 2020

Nu är det klart vilka som vunnit markanvisningen av den så kallade ”restaurangtomten” i Lindholmshamnen. I fredags fattade Älvstranden Utveckling beslut om att anvisa marken till Calere Fastighets AB.

— Det är jättekul att det är klart och denna lösningen kommer att bidra till att det blir folkliv i området stora delar av dygnet, säger Sebastian Vithal som arbetat med markansvisningen för Älvstranden Utvecklings räkning.

Förslaget som föll styrelsen på läppen var en kombinerad lösning med restaurang i bottenplan och en kontorsyta för co-working på övervåningen. Det vinnande förslaget hade ett anbud på 4,8 miljoner kronor. Nu går arbetet med markanvisningen vidare.

— Nu ska vi skriva ihop ett markanvisningsavtal och sen ska vi slutföra affären, säger Sebastian Vithal.

Markanvisningen är på 800 kvadratmeter bruttoarea (BTA) där anbudvinnaren står för markanläggningsarbetet på egen mark medan trafikkontoret ansvarar för de allmänna ytorna.  Restaurangen ska placeras på ett trädäck i vattnet i den inre delen Lindholmshamnen. Enligt villkoren i markanvisningen ska restaurangen börja byggas senast 2021.

This site is registered on wpml.org as a development site.