Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Många ville veta mer om Skeppsbron

Aktuellt Publicerad 17 maj, 2016

Älvstranden Utveckling bjöd in till informationsträff om Skeppsbron den 16 maj.
Intresset och engagemanget var stort bland de över 80 intressenter som anslöt.

Inför den kommande officiella markanvisningen i juni 2016 för detaljplan Skeppsbron (Etapp 2) ville Älvstranden Utveckling ta möjligheten att informera om hur området ska utvecklas åren framöver – målbilden.

– Det är viktigt att för oss att få in ansökningar från exploatörer som är villiga att bygga den blandstad med de kvaliteter vi eftersträvar, säger Rune Arnesen, projektchef på Älvstranden Utveckling.

Huvudbudskap

  • Skeppsbron ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven
  • Att bygga bostäder är viktigt men för Skeppsbron som område är det viktigaste att skapa bra förutsättningar för ”livet mellan husen” året om – dit alla ska känna sig välkomna.
  • Ett gott samarbete mellan exploatörer/byggherrar, Älvstranden Utveckling, andra kommunala bolag, nämnder och förvaltningar i Staden är mycket viktigt om projektet ska nå sina högt ställda mål.

Det var många som anmälde sig till träffen och tyvärr var man tvungen att sätta ett tak på antal gäster. Men för att så många som möjligt ska få möjlighet att få samma information filmades träffen i sin helhet.  Filmen kan du se här.

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.