Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Mycket på gång i stadens paviljong!

Aktuellt Publicerad 25 juni, 2015

Du missar väl inte att besöka oss i Volvo Ocean Race-byn?

Mitt i evenemangsbyn i Frihamnen står den – Göteborgs Stads paviljong med devisen ”Hållbar stad öppen för världen” mot blå bakgrund och med himlen som fond.

I paviljongen kan du bland annat besöka vår utställning om Älvstaden, ta del av visionen och följa en tidslinje ändå fram till 2026 – med ett axplock av alla de spännande byggprojekt som ska bli verklighet till dess.

Där finns också en stor 3D-modell som visar hur centrala staden skulle kunna se ut om ett par år. Vid modellen kan du lyssna på och prata med utvecklare, projektchefer och strateger som berättar om allt från vad som är på gång i olika områden till klimatförändringar och hur du blir mer energismart. Dialogerna äger rum  i 20-minuterspass på fasta tider enligt dagens program.

Barn postar teckningar till framtiden

Även barnen får sitt lystmäte, och kan välja mellan att åka rutschbana, bygga hus med mjuka klossar eller skicka flaskpost om hur de vill att Göteborg ska se ut i framtiden.

– Det är viktigt att engagera barnen, för det är ju även de som kommer bo i den här staden framöver. Når vi barnen så når vi också föräldrarna, det blir ett sätt att locka in även dem att prata stadsutveckling, berättar Malin Janson. Många ritar hus, och det är viktigt vilken färg det är på husen. Och så är det ofta mycket grönt runt om, och fokus på lekplatser.

Öppet för alla och fri entré hela veckan

Evenemangsbyn Race Village är öppen för alla och har fri entré alla evenemangsdagar 21-28 juni. Du tar dig enkelt till Frihamnen till fots, med cykel eller kollektivt med buss, spårvagn eller båt. Numera stannar busslinjerna 16, 16X, 45, 402 och elbussen 55 bara ett stenkast från Jubileumsparken, vid hållplatsen Frihamnsporten.

Programmet dag för dag hittar du här: http://volvooceanracegoteborg.com/sv/folkfesten

 

modellen

Hanna Areslätt, projektchef på Älvstranden Utveckling, berättar om nutida och framtida Frihamnen vid modellen.

This site is registered on wpml.org as a development site.