Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu byggs 450 lägenheter vid Lindholmshamnen

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 7 april, 2016

Idag är Lindholmen en levande plats tack vare Lindholmen Science Park med företag och skolor. Men det är ont om bostäder i området. Något det ska bli ändring på nu.

Ett konsortium med Skanska, Peab och HSB utvecklar tillsammans med kommunala Älvstranden Utveckling ett helt nytt bostadsområde precis vid vattnet. De nya kvarteren blir också grannar med Radisson Blu Riverside Hotel och Kuggen, det prisbelönade huset som är ett landmärke på Lindholmen.

Enligt planerna blir det 100 hyresrätter och 350 bostadsrätter. Planerad försäljningsstart: Peab i maj, Skanska i augusti och HSB under 2017.

På kajen i hamnen planerar konsortiet att bygga en restaurang i glas med uteservering. Målet är att Hamnpaviljongen ska bli en attraktion som lockar besökare från hela staden och att Lindholmshamnen ska myllra av stadsliv både vardagar och helger.

– Nu sluts cirkeln på Lindholmen, när det dynamiska området kompletteras med attraktiva bostadskvarter. Det finns inte så många möjligheter att bygga 450 lägenheter med det här vattennära läget, säger Thomas Nygren, Projektchef på Älvstranden Utveckling.

För mer information om Lindholmshamnen kontakta:

Skanska Elin Chytraeus, elin.chytraeus@skanska.se, 010-449 14 88

Peab Therese Lundh, therese.lundh@peab.se, 031-700 84 11

HSB Carl-Johan Martinius, carl-johan.martinius@hsb.se, 010-442 21 51

Älvstranden Utveckling Thomas Nygren, thomas.nygren@alvstranden.goteborg.se, 031-368 96 21

Lindholmshamnen utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Skanska, Peab, HSB och Älvstranden Utveckling. Området omfattas av Vision Älvstaden och ska hela staden, möta vattnet och stärka kärnan. Läs mer på lindholmshamnen.se

 

This site is registered on wpml.org as a development site.