Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu kan du hyra Bananpiren!

Aktuellt Publicerad 4 december, 2015

Frihamnen ska förvandlas till en tät och levande del av Göteborgs innerstad. Men under åren 2016-2020 ska Bananpiren fortsätta som arena för alla typer av evenemang. Exakt vilken typ av verksamhet som piren ska användas till är upp till hyresgästen. Enda kravet är att det som händer är i linje med Vision Älvstaden och tillgängligt för alla.

Bananpiren är 630 meter lång, 90 meter bred och ligger bara 180 meter från GöteborgsOperan. När den klassiska bananlastningen flyttade till Yttre Hamnen vid millennieskiftet började området istället att användas till olika typer av arrangemang. Allt från STC-rallyn, Metal Town och Stay Out West till gocartkörning, nattklubben The Docks och Volvo Ocean Race.

Älvstranden Utveckling söker nu en aktör som vill driva det unika området genom egna eller andras arrangemang. Piren är en väl inarbetad eventarena mitt i stan och förväntningen är flera seriösa anbud. En mindre del av området är redan uthyrt, men Kajskjul 105 ingår med sina 2 700 kvadratmeter under tak. Idag har lokalen tillstånd för 300 personer, men med vissa kompletteringar kan den användas för upp till 3 000 besökare.

Utvärderingen gör Älvstranden Utveckling tillsammans med Göteborg & Co och anbuden bedöms bland annat på sina respektive affärsplaner, erbjuden hyra samt operatörernas ekonomi, organisation och referenser. Men det viktiga är att verksamheten bedrivs enligt stadens strategier om tillgänglighet och evenemang för olika målgrupper.

Prospektet och samlade bilagor finns här nedanför att läsa och ladda ner som pdf.
Ansökan skickas till annica.tisell@alvstranden.goteborg.se senast den 7 januari 2016.

This site is registered on wpml.org as a development site.