Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu öppnar vi för sommar i Jubileumsparken!

Aktuellt Publicerad 20 maj, 2016

Den 21 maj öppnar Jubileumsparken för sommarsäsongen och då går det återigen att bada i Frihamnen, Göteborg. Nytt för i år är att 33 unga har fått sommarjobb och kommer bemanna aktiviteterna i Jubileumsparken under säsong.

I slutet av förra sommaren öppnade allmänna badet för första gången och det var många göteborgare som ville bada utomhus, i anslutning till älven. I år är förväntningarna stora och 33 unga har anställts för att verka som exempelvis badvärdar. Ungdomarna är mellan 18-26 år och de har fått utbildning i:

  • Hjärt- lungräddning
  • Grundläggande kunskaper i segling och i att köra motorbåt
  • Utbildning inom lägerverksamhet
  • Förståelse för värdeskapande stadsplanering – hur man bygger en plats för alla
  • Ledarskap – att driva en mindre grupp och fördela arbetet

– Intresset för sommarjobben var jättestort, vi fick in över 300 ansökningar, säger Jessica Segerlund, processledare Älvstranden Utveckling. Och nu känns det väldigt bra att både kunna bidra till sommarjobb i staden och att bemanna parken med unga som får både en bra utbildning och erfarenhet för livet. Men framför allt växer Jubileumsparken fram så som det står i visionen. En allmötesplats – av och med unga.

I Jubileumsparken kommer 80 barn få möjlighet att delta i simskola. Det finns seglarskola för alla oavsett förkunskaper eller funktionsförmåga. Den mycket välbesökta bastun kommer att ha drop-in. Det finns helt enkelt något för alla.

– Hela projektet är en resa mot 2021-jubiléet och vi är nu en bit på väg, det känns som göteborgarna redan börjat upptäcka Jubileumsparken, säger Jessica Segerlund.

Jubileumsparken är en av Göteborgs Stads satsningar på 400-års jubiléet år 2021. Parken kommer vara delvis klar vid jubiléet och den utformas genom olika byggnationer och händelser under åren. I Jubileumsparken finns idag förutom en utomhusbassäng, en välbesökt bastu, seglarskola, sandstrand, ett vattenkonstverk i form av ett lekberg, rollerderby-bana och odlingsbäddar. Läs mer på alvstaden.se/jubileumsparken.

 

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om en grönare stad samt mötesplatser vid vattnet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och byggandet av Älvstaden. De första etapperna av parken, som omfattar ca 30 000 kvadratmeter kring och i hamnbassängen, ska vara klar till jubileet. Därefter ska parken fortsätta utvecklas under många år med hjälp av göteborgarna.

 

För mer information, kontakta: Jessica Segerlund, processledare platsbyggnad, Älvstranden Utveckling AB, tel: 031-368 96 39, e-post: jessica.segerlund@alvstranden.goteborg.se

This site is registered on wpml.org as a development site.