Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu startar utvecklingen av Lindholmshamnen

Pressmeddelanden Publicerad 22 januari, 2015

Byggnationen av ett helt nytt område på Lindholmen kan nu ta fart efter att detaljplanen vunnit laga kraft. I det gamla varvsområdet precis vid vattnet kommer 450 lägenheter och ca 3000 kvm för service, butiker och restaurang växa fram.

Lindholmshamnen är en del i utvecklingen av Älvstaden och göteborgarnas önskemål att komma närmare vattnet. Visionen är ett grönt område där det är enkelt att leva hållbart.

–       Området ska utvecklas till en del av staden med bostäder i en unik och spännande miljö. Med Lindholmshamnen kommer området bli levande dygnet runt, säger Pierre Kroona, projektchef på Älvstranden Utveckling

Det är HSB, Peab, Skanska och Älvstranden Utveckling som tillsammans ska utveckla området med 450 lägenheter i flerfamiljshus och stadsvillor, en förskola, service, butiker, kontor och restaurang. Minst 25% av bostäderna kommer att bli hyresrätter. I planen finns det även utrymme för ett sextonvåningshus som kommer vara väl synligt från älven och från Södra Älvstranden och Göteborgs centrum.

–       Vi kommer i utvecklingen av området ta till vara på de unika värden som redan finns på Lindholmen idag som exempelvis, varvshistorien och den internationella atmosfären. Men också den kreativitet och innovationskraft som finns tack vare Lindholmen Science Park och Chalmers, säger Pierre Kroona

Under andra halvan av 2015 startar utbyggnaden av allmän plats och om ca ett år startar byggnationen av kvarteren. Helt klart beräknas området vara ca 2020.

Om Älvstaden
Älvstaden består av omfattande centrala områden längs älven i Göteborg, som nu omvandlas till en levande och attraktiv innerstad. Enligt det visionsarbete som tusentals göteborgare deltagit i ska Älvstaden vara hållbar och öppen för världen. Den ska vara inkluderande, grön och dynamisk och utformas så att den helar staden, möter vattnet och stärker den regionala kärnan. I Älvstaden ingår Lindholmen, Frihamnen, Backaplan, Ringön, Hisingsbron, Gullbergsvass, Centralenområdet, Skeppsbron och Norra Masthugget.

För mer information, kontakta:
Pierre Kroona, projektchef Älvstranden Utveckling
Tel: 031-368 96 84
Mail: pierre.kroona@alvstranden.goteborg.se

This site is registered on wpml.org as a development site.