Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nu utvärderas resultatet av Kunskapsresan i Frihamnen

Aktuellt Publicerad 8 november, 2018

Under våren och sommaren 2018 har det pågått ett fördjupat utredningsarbete av Frihamnen ­under namnet Kunskapsresan. Initiativet kom från fastighetsägaren, det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling, som ville göra en ytterligare genomlysning av ekonomi och genomförandefrågor i området innan den första detaljplanen gick till granskning. Anledningen var att nya förutsättningar hade tillkommit och dessutom en önskan om att se över helheten av exploateringsekonomin.  

Kunskapsresan har drivits av Älvstranden Utveckling i dialog med berörda förvaltningar inom Göteborgs Stad och tillsammans med akademi och bransch. 

– Vi har kunnat gå på djupet i genomförandefrågorna och ta hand om andra stora projekt som påverkar utvecklingen i Frihamnen, till exempel det planerade spårvagnsspåret till Lindholmen, säger Anna-Lena Isacson, projektchef på Älvstranden Utveckling.

Genom Kunskapsresan finns nu ett omfattande underlag att utvärdera och jämföra med det arbete som tidigare tagits fram för Frihamnen. Utvärderingen kommer nu att ske under ledning av stadsbyggnadskontoret i samverkan med Älvstranden Utveckling och stadens förvaltningar.

Efter årsskiftet beräknas utvärderingen vara klar och arbetet med fortsatt planering av Frihamnen tar vid.  

– Parallellt med Kunskapsresans arbete har vi fortsatt med planeringen av de tillfälliga bostäderna och Jubileumsparken som ska stå klar till stadens 400-jubileum år 2021, säger Anna-Lena Isacson.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.