Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Ny gångväg i Frihamnen

Aktuellt, Hyresgäst Publicerad 17 juni, 2020

Nu går det att promenera från de nya bostäderna i Frihamnen till Jubileumsparken. En gångväg har öppnats genom Frihamnen så att det blir enklare att röra sig genom området, både för boende och besökare. Den nya vägen går mellan de temporära bostäderna på Kvillepiren, förbi lekplatsen Näsan i blöt och vidare till Jubileumsparken och busshållplatsen Frihamnsporten.

På Kvillepiren byggs det 800 nya lägenheter med tidsbegränsat bygglov. De första 44 hyresgästerna flyttade in i mars och i takt med att de åtta kvarteren står färdiga kommer området att fyllas med mer liv och rörelse till dess att alla lägenheterna står färdiga 2021.

Parallellt med att lägenheterna byggs på Kvillepiren pågår arbetet med att utveckla Frihamnen. Bland det som planeras finns spårväg från nya Hisingsbron till Lindholmen, Jubileumsparken, en temporär arena för bland annat handboll och en ny kyrka.

Lägenheterna på Kvillepiren uppförs i samarbete med byggherrarna Brofred Bygg & Entreprenad AB och Kvillepir AB och de färdiga lägenheterna hyrs ut genom waterfrontcabins.se. De 800 lägenheterna är till för studenter, företag och allmänhet.
Hyreslägenheterna har tidsbegränsade bygglov och byggherrarnas arrendeavtal med Älvstranden Utveckling löper fram till 2035.

This site is registered on wpml.org as a development site.