Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Nya hållbara resvanor på Lindholmen

Aktuellt Publicerad 23 mars, 2018

Lindholmen förändras och utvecklas vilket gör att fler människor reser till, från och inom området. Älvstranden Utveckling vill underlätta tillgängligheten i och till området och startar nu flera olika aktiviteter för att främja väl fungerande och hållbara resalternativ anpassade för alla.

– Målet är att det ska fortsätta vara enkelt att ta sig till Lindholmen med utökade möjligheter att resa hållbart med cykel eller kollektivtrafik. Det ska också finnas tillgång till bilpool för den som behöver bil, säger Åsa Svensson, miljöstrateg på Älvstranden Utveckling och ansvarig projektledare.

Ett konkret exempel på arbetet med att underlätta resandet är de tre nya Styr & Ställ-stationerna som nyligen har invigts på Hisingen med två stationer på Lindholmen och en vid Volvo, Campus Lundby.

Aktiviteter som genomförs under året

  • Under april genomförs en resvaneundersökning bland våra hyresgäster på Lindholmen för att få veta mer om resvanor och behov. Syftet är att kunna identifiera åtgärder som vi som fastighetsägare kan bidra med för att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart resande. Underlaget kommer även att användas i dialog om förbättringar och vidareutveckling med olika aktörer, till exempel Västtrafik, Göteborgs Stads Parkering samt bil- och cykelpool-leverantörer.
  • Det kommer att anordnas dialogmöten och frukostseminarier med tema hållbara resvanor.
  • En cykeldag planeras till våren där det kommer finnas möjligheter till cykelservice, att prova på olika typer av cyklar med mera.


Har du/din verksamhet några bra idéer för utvecklingen av resealternativen i området, hör av dig till oss!

Åsa Svensson
Miljöstrateg, Älvstranden Utveckling
E-post: asa.svensson@alvstranden.goteborg.se

Anna Hoffmeister
Kommunikationsstrateg, Älvstranden Utveckling
E-post: anna.hoffmeister@alvstranden.goteborg.se

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.