Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Poseidon bygger hyresrätter i Örgryte Torp

Pressmeddelanden Publicerad 24 juni, 2014

Älvstranden Utveckling AB och Bostads AB Poseidon har tecknat ett samverkansavtal med syfte att Poseidon skall förvärva en av fastigheterna i Örgryte Torp. Poseidon bygger därmed Örgryte Torps första hyresrätter samt en förskola, med planerad inflyttning 2016. 

I Örgryte Torp, vid Delsjövägen, där tidigare tv-huset låg, ska totalt 500 nya bostäder byggas. Nu är det klart att Bostads AB Poseidon blir byggherre för de 50 första hyresrätterna i området.

– Det är ett spännande projekt och fantastiskt roligt att kunna erbjuda nybyggda hyresrätter på denna attraktiva plats, i skogen mitt i stan säger Anders Söderman, VD på Bostads AB Poseidon.

De tidiga skisserna visar två fyravåningshus med drygt 50 lägenheter samt en förskola med fyra avdelningar på den aktuella fastigheten. Upphandling av arkitekt är redan igång och om allt följer plan kan vi se fram emot en byggstart i början av 2015.

–       Örgryte Torp går till hösten in i en intensiv fas av byggnation av hyres- och bostadsrätter. Att tillsammans med Poseidon även kunna säkerställa att en förskola byggs i området känns positivt, säger Olle Lindkvist talesperson på Älvstranden Utveckling.

Både Älvstranden Utveckling och Poseidon är bolag helägda av Göteborgs Stad. Hyresrätterna kommer att förmedlas enligt Poseidons uthyrningspolicy.

I byggherrekonsortiet Örgryte Torp ingår sedan tidigare HSB, NCC och Skanska. Älvstranden Utveckling samordnar projektet. Mer information finns på orgrytetorp.se och på respektive byggherres hemsidor.

För ytterligare information, kontakta:

Olle Lindkvist, speciella projekt, Älvstranden Utveckling
Tel: 031-368 96 09
E-post: olle.lindkvist@alvstranden.goteborg.se

Johan Niklasson, Teknisk chef, Bostads AB Poseidon
Tel: 031-332 10 14
E-post: johan.niklasson@poseidon.goteborg.se

 

This site is registered on wpml.org as a development site.