Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Pris för bästa arkitektur till bastun i Frihamnen!

Aktuellt Publicerad 21 september, 2015

Den allmänna bastun i Frihamnen har tilldelats Sveriges Arkitekter Västra Götalands pris för bästa arkitektur i regionen.

Juryns motivering lyder: ”Så står den där. En lätt oformlig skulptural kropp av återvunnen korrugerad plåt, placerad i den gamla hamnbassängen likt ett strandat fartyg. Gestaltningen blir på en gång ett minne av skeppsvarv och hamnverksamhet från förr, och ett löfte om en ny framtid.  Det utmärkande är hur väl man lyckats förverkliga en helt okonventionell tanke. Hur tankens kraft har fått besjäla byggnaden och hur en mängd idéer tycks ha baxats genom byggprocessen och faktiskt genomförts.  Bastun är inte bara en kreativ oas i det gamla hamnlandskapet, den blir genom sin livskraft och skaparlust en vitamininjektion för hela staden.”

Prisutdelning skedde den 18 september. Prisets jury för åren 2015–2018 består av Per Bornstein (Bornstein Lyckefors Arkitekter), Mia Edström (Göteborgs stads stadsbyggnadskontor) och Mattias Gunneflo (Malmström Edström arkitekter och ingenjörer), juryns ordförande för år 2015.

SAGV står för Sveriges Arkitekter Västra Götaland. Mer om priset kan du läsa här.

This site is registered on wpml.org as a development site.