Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Så här vill göteborgarna bo

Pressmeddelanden Publicerad 14 juni, 2012

80 % vill ha en blandning av bostäder, butiker och service samtidigt som 88 % vill ha nära till grönområden och 75 % vill bo centralt. Det visar en undersökning framtagen på initiativ av Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken.

– Vid val av bostad efterfrågar majoriteten av göteborgarna stadskänsla i form av levande gator och torg. I Kvillebäcken satsar vi därför på att bygga en stadsdel med blandad bebyggelse, bostäder, kontor, caféer, butiker och andra serviceställen. I praktiken innebär det att 24 000 kvm, det vill säga 15 %, av området kommer att bestå av verksamhetslokaler, säger Johan Ekman kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

I februari genomfördes en undersökning som kartlade vad göteborgarna värdesätter vid val av bostad. Undersökningen togs fram på uppdrag av Kvillebäcken och resultatet visade att 80 % vill ha en blandning av bostäder, butiker och service. En annan tydlig trend var att göteborgarna blir allt mer miljömedvetna. Bland annat uppgav 65 % att de vill bo miljösmart och 50 % vill bo så att de kan välja bort bilen.

– Stadsdelen Kvillebäcken är planerad för att invånarna lätt ska kunna leva miljösmart. I och med läget nära City, och kollektivtrafiken runt hörnet, behöver de boende inte ta bilen i onödan. För varje lägenhet som byggs kommer det dessutom att finnas två parkeringsplatser för cykel, medan det bara kommer att finnas bilplats för hälften av lägenheterna. Istället satsar vi på bilpool för det tillfällen då en bil ändå behövs, säger Johan Ekman.

Första inflyttning i Kvillebäcken är planerad till våren 2013.

Gör en åkning genom området på kvillebäcken.se

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Kommunikationschef Älvstranden Utveckling AB
Tel. 0706-95 96 10
Mail: 
Johan.Ekman@alvstranden.goteborg.se

Elin Asplind, Kommunikatör Älvstranden Utveckling
Tel. 0706-959173
Mail: Elin.Asplind@alvstranden.goteborg.se

Om Kvillebäcken:
Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden Utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Första inflyttning är planerad till 2013.
 Läs mer påwww.kvillebäcken.se

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 350 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm. Läs mer på älvstranden.com

This site is registered on wpml.org as a development site.